Forening samles til spilltreff

Gamingforeningen ved OsloMet samlet seg torsdag kveld til spilltreff. Medlemmene mener foreningen kan være en stor hjelp for ensomme studenter.

Gamingforening spiller kort
Torsdag kveld samlet gamingforeningen ved OsloMet seg til spillkveld. Foto: Maja Maria Løken

Foreningen, som fokuserer på lavterskel spill, ønsker flere ganger i semesteret å invitere til hyggelige stunder for studenter. Medlemmene av gamingforeningen hadde store forventninger til spilltreffet torsdag kveld.

— I dag er det brett- og kortspillkveld, hvor vi skal spille sammen i grupper. Jeg håper det blir en fin kveld der vi samles og har det gøy med spill, sier medlem av foreningen, Marcus Olsen. 

Medlemmene av gamingforeningen ved OsloMet mener det å samles for å spille hjelper mot ensomhet i studenthverdagen. Foto: Maja Maria Løken

Bidrar til trivsel hos studenter

Olsen tror det å være medlem av en forening kan hjelpe studenter mot enslighet, og har selv opplevd trivsel i foreningen. 

— For meg bidrar foreningen til trivsel, uten tvil. Å samle seg med noen med samme hobby som meg har vært veldig fint i studenthverdagen. Jeg har blitt kjent med veldig mange folk gjennom foreningen som alle deler felles interesse, fortsetter Olsen. 

PR-ansvarlig i foreningen, Benedicte Wessel, mener det er viktig for studenter å ha et slikt tilbud, for å hjelpe studenter som er enslige, og som sliter med å finne ting å gjøre på fritiden.

I gamingforeningen samles medlemmene til spillkvelder flere ganger hvert semester. Foto: Maja Maria Løken

 

— For oss betyr det mye å ha et sosialt tilbud der alle som ønsker det kan samles til hyggelige stunder. Det å ha noe sosialt å komme til og ha en tilhørighet har for meg betydd mye i studenthverdagen, forklarer Wessel.

Ønsker et tilbud for alle

Wessel har selv studert, og husker tiden uten et fellesskap som ensom og stusselig.

- Før jeg ble med i en forening, var det stusselig, og jeg ble veldig fort enslig. Det å ha noen å tilbringe tid sammen med og spille letthjertede spill har vært en stor hjelp for meg, og vi håper å kunne være den hjelpen for enslige studenter. For oss er det også viktig å ha et tilbud på sosiale medier, slik at en fortsatt kan føle seg inkludert, selv om en kanskje er usikker på å møte opp på samlingene, avslutter Wessel.