Torsdag kveld samlet gamingforeningen ved OsloMet seg til spillkveld. Foto: Maja Maria Løken

Forening samles til spilltreff

Gamingforeningen ved OsloMet samlet seg torsdag kveld til spilltreff. Medlemmene mener foreningen kan være en stor hjelp for ensomme studenter.
Onsdag, 1 desember, 2021 - 10:37

Foreningen, som fokuserer på lavterskel spill, ønsker flere ganger i semesteret å invitere til hyggelige stunder for studenter. Medlemmene av gamingforeningen hadde store forventninger til spilltreffet torsdag kveld.

— I dag er det brett- og kortspillkveld, hvor vi skal spille sammen i grupper. Jeg håper det blir en fin kveld der vi samles og har det gøy med spill, sier medlem av foreningen, Marcus Olsen. 


Medlemmene av gamingforeningen ved OsloMet mener det å samles for å spille hjelper mot ensomhet i studenthverdagen. 
Foto: Maja Maria Løken

Bidrar til trivsel hos studenter

Olsen tror det å være medlem av en forening kan hjelpe studenter mot enslighet, og har selv opplevd trivsel i foreningen. 

— For meg bidrar foreningen til trivsel, uten tvil. Å samle seg med noen med samme hobby som meg har vært veldig fint i studenthverdagen. Jeg har blitt kjent med veldig mange folk gjennom foreningen som alle deler felles interesse, fortsetter Olsen. 

PR-ansvarlig i foreningen, Benedicte Wessel, mener det er viktig for studenter å ha et slikt tilbud, for å hjelpe studenter som er enslige, og som sliter med å finne ting å gjøre på fritiden.


I gamingforeningen samles medlemmene til spillkvelder flere ganger hvert semester. 
Foto: Maja Maria Løken

 

— For oss betyr det mye å ha et sosialt tilbud der alle som ønsker det kan samles til hyggelige stunder. Det å ha noe sosialt å komme til og ha en tilhørighet har for meg betydd mye i studenthverdagen, forklarer Wessel.

Ønsker et tilbud for alle

Wessel har selv studert, og husker tiden uten et fellesskap som ensom og stusselig.

- Før jeg ble med i en forening, var det stusselig, og jeg ble veldig fort enslig. Det å ha noen å tilbringe tid sammen med og spille letthjertede spill har vært en stor hjelp for meg, og vi håper å kunne være den hjelpen for enslige studenter. For oss er det også viktig å ha et tilbud på sosiale medier, slik at en fortsatt kan føle seg inkludert, selv om en kanskje er usikker på å møte opp på samlingene, avslutter Wessel.