Emma Brandt er en av mange kaffetørste studenter som synes det er lunkne tilbud på kaffen hos SiO Foto: Carl Anders Brynildsen Sørheim

Prisen for en kjeft

Vi har snakket med en bukett av studenter om kaffeprisene hos SiO.
Onsdag, 1 desember, 2021 - 15:24

Hvor mye skal en kjeft kaffe koste? Journalen oppsøker kaffetørste studenter i eksamenståka, for å ta tempen på kaffemarkedet.

Les hele SiO sitt tilsvar nederst i saken.

SiO sitt tilsvar:

Vi gjør hele tiden en vurdering på prisnivået på de ulike produktene våre. Kaffe er viktig for studentene, og vi ønsker derfor å holde en lav pris på svart kaffe. På spiseri koster svart kaffe kr 10 hvis man bruker egen termokopp eller SiO termokopp. Årsaken er at vi ønsker å redusere mengden med restavfall.

Vi prøver hele tiden å gjøre justeringer for å redusere pris, og bedre tilbudet. For øyeblikket er det ventet store prisøkninger på råvarer, og det fordrer at vi er kreative når vi videreutvikler tilbudet vårt. Vi skal hele tiden strebe etter å holde lave priser.

Når det gjelder mattilbudet så ser vi at flere etterspør mer plantebaserte mat. Som følge av dette åpnet vi Sådd på Blindern. Sådd tilbyr plantebasert mat og drikke, og alt interiør er gjenbruk og ombruk. Planen er å utvikle flere gode plantebaserte retter på Sådd som skal tilbys på spiseri.

Vi har en serie «En god deal» som tilbyr den laveste prisen innenfor hver kategori på spiseri. Eksempel er Og`morgen yoghurt skogsbær kr 12, påfyll svart kaffe i termokopp kr 10 og rundstykke med ost og skinke kr 25. Denne serien gjør at man kan få mat og drikke til en rimelig penge.

29. nov – 3. desember tilbyr vi varmmat og salat til ½ pris til studentene. Dette er et eksamenstiltak som gjør at man kan spise god og næringsrik mat når man leser til eksamen. I semesterstart bød vi også på studentene på gratis svart kaffe hver dag kl 13-14 i de to første ukene av semesterstart. Vi har flere kampanjer til enhver tid med produkter som vi vet er viktig for studentene. Ett eksempel er eksamensboostmatpakken til kr 41 som inneholder; Litago 0,5l, rundstykke med ost og skinke, frukt og mellombar. Matpakken blir solgt i hele november.

Oppsummert har vi mange gode tilbud i være serveringssteder som gjør at man alltid kan finne et god mat og drikke til en rimelig penge.