Bibliotekets rolle i utvikling

I dag er det ikke kun bøker, musikk og film bibliotekene låner ut. De siste årene har Deichman kommet med nye tjenester, som utlån av blant annet symaskiner, 3D-printer og verktøy.
Onsdag, 1 desember, 2021 - 09:44

Etterfulgt av Deichman på Torshov, Tøyen og Holmlia fikk også filialen på Grünerløkka nylig en avdeling av verktøybiblioteket. Siden tilbudet først åpnet på Tøyen i 2017 har det vært  rundt 3000 utlån av verktøy. Til sammen har bibliotekene omtrent 60 utlånsobjekter.

Oddvar Thorsen, bibliotekar på Deichman Grünerløkka, forteller at verktøybiblioteket er populært sett i forhold til størrelsen på tilbudet. Juliane Salicath Gorder tenker at bibliotekenes nye tjenester burde bli bredere kjent. Hun er arrangør av Oslo Kommunes prosjekt Ombruksuka, som har formålet å vise alternativer til det eksisterende høye forbruket til nordmenn.

 

Emneord: