Bandet består av brødrene Jim og William Reed. Foto: Stine Hovland Moldfjell

Yngre og eldre fans møtes på The Jesus and Mary Chain konsert

Musikkjournalist Arvid Skancke Knudsen mener musikk som The Jesus and Mary Chain alltid kan appellere til unge, enten de finner det på Spotify i dag, eller på radio i 1985. Søndag møttes unge og eldre for å se bandet spille live på Rockefeller.
Onsdag, 1 desember, 2021 - 11:57

28. november spilte The Jesus and Mary Chain på Rockefeller.

Knudsen forteller at man kan høre elementer av hvem som har inspirert bandet – den største av de; The Velvet Underground. Han legger til at trommene fra hiten Just Like Honey er identisk til en låt fra The Roulettes, noe Knudsen tenker er en hyllest til bandet.

Tidligst var bandet omtalt som et post-punk band, men de brakte også med seg nye elementer. Lydene fra bandets tidligere album, særlig debutalbumet Psychocandy, krediteres ofte for å vært en forløper for shoegaze-sjangeren, og har inspirert band som Slowdive og mybloodyvalentine.

The Jesus and Mary Chain fortsatte å lage musikk, men det viste jeg vanskelig å leve opp til suksessen fra deres to første album. Bandet slo opp i 1999, men brødrene fant sammen igjen i 2007.