Vålerenga Damer mot Grüner på Jordal Amfi. Foto: Oleg Grabenko

Årets første ishockeykamp på Jordal Amfi

Vålerenga Damer slo Grüner etter en neglebiter på Jordal Amfi.
Mandag, 24 januar, 2022 - 12:22

Det er omtrent 30 minutter før kampen skal starte, og lagene varmer opp på isbanen. Tilskuere finner plassene sine, og det spilles en populær popmusikk som står øverst på toppliista til norske radiostasjoner. Publikum er i et godt humør, og alle gleder seg til kampen.

Når oppvarmingen er ferdig, går spillerne av banen. Ismaskinen kjørerer over isen for å forberede banen til kampen. Den styres forsiktig av en sjåfør som passer på at isen blir bra nok for kampen. Deretter kommer ishockeyspillere tilbake til banen.

Ismaskinen er i gang. Foto: Oleg Grabenko

Forventer Vålerenga-seier

Thomas Hjelle støtter Vålerenga Damer på Jordal Amfi. Foto: Oleg Grabenko

Vålerenga-fan Thomas Hjelle forventer at laget hans vinner dagens kamp i Bambusa-ligaen (tidligere eliteserien, journ.anm).

– Keeperen til Grüner er god, men jeg håper at det blir flere mål til Vålerenga Dame allikevel, sier Thomas Hjelle.

Offensivt fra Vålerenga Damer

En høy sirenelyd signaliserer at kampen begynner. Fra kampstart tar Vålerenga Damer initiativ, og presser sterkt på Grüner. Det resulterer i to mål til Vålerenga på kort tid.

Grüner bruker allikevel sjansene sine godt, og scorer et mål før pause. Det står 2-1 etter første periode.

Det er god stemning på stadion, og hvert mål feires med høy musikk og lagsamling på langsiden. Spillerne feirer med high fives til hverandre og støtteapparatet.

Vålerenga Damer feirer et mål. Foto: Oleg Grabenko

Jevnt i andre periode

Grüner kommer sterkere tilbake etter en liten pause. De legger press på Vålerenga med mye initiativ, men perioden holder seg jevn. Hvert av lagene slipper inn to mål, og kampen står nå 3-2 til Vålerenga, til tross for hederlig innsats fra Grüner.

Selma Bjerknes og andre andre ishockeyspillere til Grüner feirer scoringen. Foto: Oleg Grabenko

En spennende avslutning

Mads Eldholm-Prestø heier fram laget sitt. Foto: Oleg Grabenko

Den siste perioden blir veldig spennende. Grüner er svært offensive og skaper mange sjanser. Presset er stort på Vålerengas keeper, og Grüner får inn ett mål. Stillingen er nå 3-3.

Tilskuere på tribuner er vedlig spent av det som skjer på banen. Mange av dem prøver å støtte lagene sine. De røper så høyt som mulig.

Treneren til hjemmelaget på Jordal, Mads Eldholm-Prestø, ser bekymret ut. Han heier laget sitt fram med gjentatte tilrop fra sidelinjen. Han roper: “Kom igjen! Kom igjen!”

Dette ser ut til å hjelpe, når Vålerenga Damer til slutt scorer to mål og avgjør kampen.

Kampen slutter 5-3, og hjemmelaget vinner.

Under kampen. Foto: Oleg Grabenko

Takknemlige

Da kampen tar slutt, viser Vålerenga-spillerne sin takknemlighet overfor dem som kom til kampen. Hele laget går ut på banen, og de banker på isen med hockeykøllene foran hver tribune. Tilskuerne jubler, og reiser seg i trampeklapp. Så går ishockeyspillerne av banen, mens sangen til hjemmelaget «Vål’enga Jenter» spilles over anlegget. Publikum begynner å forlate Jordal Amfi. Mange av dem diskuterer kampen på vei ut.

Vålerenga Damer viser sin takknemlighet til tilskuerne. Foto: Oleg Grabenko

Fornøyd med resultatet og egen innsats

Allis Vedal Strömberg etter kampen. Foto: Oleg Grabenko

Allis Vedal Strömberg har allerede spilt på damelaget til Vålerenga i tre år. Hun er back. Hun er i et godt humør etter kampen. Strömberg er veldig fornøyd med sine prestasjoner i hjemmekampen mot Grüner.

– Jeg synes jeg var ganske grei selv. Jeg pressa dem og prøvde å stå opp. Så jeg er fornøyd med det, sier Allis Vedal Strömberg.

Mye bedre enn siste gang

Mads Eldholm-Prestø, treneren til Vålerenga Damer, ser en stor forbedring i laget siden de møtte Storhamar før jul.

– Jeg er veldig fornøyd med at alle gjorde en god innsats, og at vi aldri gir oss. I dag spilte vi mye bedre, sier Mads Eldholm-Prestø.

Mads Eldholm-Prestø etter hjemmekampen mot Grüner. Foto: Oleg Grabenko

En spennende kamp, men færre tilskuere

Dessverre er det ikke så mange tilskuere på tribunene i Jordal Amfi onsdag.

– Nå spiller vi sent midt i uka og det gjør det vanskelig å få flere tilskuere. Hvis vi spiller i helgen er det mye enklere. Spesielt for de yngre jentene som kunne ønske å se på, og for dem som vil gjøre det til en aktivitet for familien, sier Eldholm-Prestø.

TV2.no skriver at norsk ischokey er enormt mannsdominert og gutter får bedre fasiliteter. Det også gjedler hvordan istiden fordeles.

–  Hvis vi virkelig skal ta hockeyjentene på alvor, må vi starte med det aller viktigste. Og det er at de får de samme mulighetene som gutta. Hvis kvinnehockeyen skal få sitt virkelige gjennombrudd i Norge, må noen være villige til å betale for det, sier Oilers, en av få klubber som nå virkelig satser på kvinnehockey, ifølge TV2.no.

Mange ledige plasser på Jordal Amfi. Foto: Oleg Grabenko

Trofast fan

Ifølge Mads Eldholm-Prestø treneren til Vålerenga Damer er det stort sett familier av spillerne og andre ishockey-jenter som kommer for å se på. Han legger også merke til Thomas Hjelle som er veldig god og trofast fan.

– Det er primært familier til jentene og damene som spiller her, samt yngre jenter som selv spiller ishockey. Og så har vi en veldig god og trofast fan i Thomas Hjelle som man hører godt fra tribunen, spesielt på hjemmekamper her i Oslo, sier Vålerengatreneren.

Tilskuere under kampen på Jordal Amfi. Foto: Oleg Grabenko

Vålerenga er det beste laget

Thomas Hjelle kommer ofte til Jordal Amfi for å støtte hjemmelaget sitt siden 2013.

– Jeg synes det er det beste laget, og det var det i løpet av mange år. Nå er en liten nedtur, men i løpet av mange år har det vært det beste laget i Norge, sier Thomas Hjelle.

Thomas Hjelle støtter Vålerenga Damer. Foto: Oleg Grabenko