Søppeldyngen på Sri Lanka rommer 800 kvadratkilometer. Illustrasjonsfoto: Chris De Bruyn (CC BY-NC-SA 2.0) flickr

Elefanter dør på dyngen

NRK, Dagen og Aftenposten melder om to nye døde elefanter som er funnet i søppeldynge på Sri Lanka.
Tirsdag, 18 januar, 2022 - 12:30

Mandag morgen ble det funnet to nye døde elefanter som var på matjakt, ifølge Dagen og Aftenposten. Undersøkelser tyder på at de utrydningstruede elefantene har spist store mengder plast, og at det trolig er årsaken for dødsfallene.

Dette er ikke de første dødsfallene blant elefanter på Sri Lanka, som er grunnet forurensning og innskrenket friområde. Problemet førte til tiltak som ble kunngjort i 2017, hvor regjeringen ville sørge for at avfallet på søppelfyllingene i nærheten av friområdet skulle resirkuleres.

Ingen av disse tiltakene er ennå blitt gjennomført, skriver Aftenposten. Og de 300 elefantene vandrer fremdeles rundt søppelfyllingen. 

Det siste regjeringen har informert om, er at en ny plan innebærer å grave en grøft rundt søppelfyllingen som nå ligger på omtrent 800 kvadratkilometer. Til Aftenposten forteller de også at dette trolig er den eneste løsningen på problemet.