Erna Solberg ønsker å fortsette som partileder i Høyre. Foto: Linda A. H. Lourenco

Vil bli statsminister igjen

Høyre skal ha sagt i en pressemelding at Erna Solberg ønsker å fortsette som partileder. Solberg forteller også til Aftenposten at hun ønsker å stille som statsministerkandidat i 2025.
Mandag, 17 januar, 2022 - 15:54

Klokken 13.59 på mandag ettermiddag skriver VG at både partileder Erna Solberg og nestleder Tina Bru ønsker gjenvalg i Høyres partiledelse. Solberg har vært leder i partiet siden 2004, og har altså sittet 18 år som leder. 

Arbeidet med å sette sammen en ny ledelse i Høyre startet mandag, melder NRK

– Jeg har svart valgkommisjonen at jeg stiller meg til rådighet hvis de ønsker at jeg skal fortsette. Jeg har samtidig sagt at jeg forstår om de ønsker å tenke på noen nye konstellasjoner, sier Solberg til NRK. 

Likevel, på spørsmål fra Aftenposten om hun ville stille som statsministerkandidat i 2025 svarte hun at dette er hennes ambisjon for øyeblikket. 

Kniving om nestlederstillingen 

Etter 18 år som førstenestleder ved siden av Solberg gir Jan Tore Sanner seg som nestleder, skriver Aftenposten

Blant de som har meldt seg til nestledervervet er Nikolai Astrup, og Henrik Asheim, Solberg forteller NRK at hun ikke har noen preferanser.

– Det er viktig at partiet får ro og fred til å diskutere hvem som skal bli nestledere, og sette sammen det teamet de mener vil være sterkt fremover, sier hun til NRK. 

Emneord: