Gjestene på House of Nerds er i godt humør på "Wednesday Board Games". Foto: August Worren

Vil ta tilbake nerde-begrepet

Onsdag 19. januar ble det holdt brettspillkveld hos House of Nerds på Vulkan.
Torsdag, 20 januar, 2022 - 11:47


Daglig leder i House of Nerds Knut Helland. Foto: August Worren

Onsdag 19. januar blir det holdt brettspillkveld hos House of Nerds på Vulkan. Selverklærte nerder samles for en sosial kveld i spillbaren med både brettspill og videospill. Lokalet har allikevel nedsatt drift grunnet korona.

Gjennom koronapandemien har bedrifter over hele verden slitt økonomisk. Daglig leder Knut Helland er kjent med problemene.

– Vi hadde akkurat startet opp ett nytt House of Nerds-lokale på Løren, og etter noen få måneder kom koronapandemien. Vi hadde allerede drithøy leie der, og det gjorde det vanskelig å opprettholde begge lokalene.

Lokalet på Løren skulle fungere som et lokale mer rettet mot barn og bursdagsfeiringer, mens lokalet her på Vulkan skulle være mer voksent.

– Det har blitt holdt barnebursdager her også, men det blir litt rart å holde en barnebursdag med en bar rett ved siden av. Det er ingen voksne som vil være i baren mens det er en barnebursdag rett ved siden av heller, sier Helland.

Helland tenker derfor at det hadde vært fint med flere lokaler.

– Dette lokalet er definitivt mer voksent og kanskje mer avslappet. Å få et annet lokale for mer barne-rettede arrangementer hadde vært fint.

Et sted for de som ikke har andre steder å gå

Lokalet på Løren stengte i 2020, og nå er House of Nerds på Vulkan det eneste som står igjen. Likevel har de fortsatt store ambisjoner.

– Ja, vi har fortsatt ambisjonene om å bli landsdekkende. Hovedfokuset er likevel å ha et inkluderende og sosialt miljø for nerder, et sted for de som ikke har så mange andre steder å gå.

Navnet House of Nerds er for å ta tilbake ordet nerd, ifølge Helland.

– Nerd har aldri hatt en særlig positiv mening, og mange av oss har blitt kalt det før. Nå tar vi det navnet litt tilbake.


Her spiller gjestene brettspill på House of Nerds. Foto: August Worren

Konkurranse

Eldorado Esport og Entertainment er et stort gaming-lokale i Oslo som åpnet dørene i september. Helland er klar over at det tilbyr konkurranse for dem, men applauderer målene deres.

– Jeg jobbet litt på Eldorado før de åpnet, og jeg er veldig glad for hva de prøver å gjøre, sier Helland.

Skoglund mener allikevel at House of Nerds trekker til seg litt andre folk.

– Eldorado er litt mer pengefokusert, og satser litt mer på kompetitiv e-sport. Vi tenker mer på det sosiale miljøet rundt gaming, og tilbyr en mer avslappet opplevelse.


Eldorado Esport og Entertainment fungerer som både et møtested for spillinteresserte, i tillegg til en arena for kompetitive spillere. Foto: Vetle Åsheim Holt 

Negativt omtalt i media

Podcasten “Nerdelandslaget” med Stian Blipp, har nylig kjøpt opp en merkverdig stor aksjeandel i House of Nerds.

– Nerdelandslaget har nå noe å si når det kommer til hvordan selskapet blir drevet, sier Skoglund.

Stian Blipp har lenge prøvd å sette spillinteresserte i bedre lys. I juli 2021 forsvarte Blipp gaming i en artikkel fra VG. Han kritiserer tidligere statsminister Erna Solberg hvordan hun har omtalt spill i media. 

Nerdelandslaget svarte på samme uttalelse fra Erna Solberg i en tweet.

– Dagens omtalelser er blitt mer positive


Holstad hjelper til med å arrangere brettspillkveldene, men han jobber ikke på House of Nerds. Foto: August Worren

Winston Holstad organiserer brettspillkvelden i kveld, og er enig i at uttalelsen fra Solberg ga et feil inntrykk.

– Dette er første gang jeg hørte om dette, men jeg må si meg uenig med Erna Solberg. Det gir inntrykket av at gaming gir påvirker deg negativt, men i virkeligheten skader det ingen på noen måte. Det er en sosial hobby, og jeg har møtt mange fine folk gjennom å være her.

Erna svarte på tweeten til Nerdelandslaget og forsvarte seg selv. 

– Jeg trekker ikke direkte paralleller mellom det å game og ekstreme miljøer. Jeg sier jeg ønsker meg bedre virkemidler for å nå de som sitter og gamer og blir trukket inn i ekstreme miljøer. Alene aktivister, radikalisert på nettet er de det er vanskeligst å få oversikt over.

Holstad mener at til tross for unntak, så blir gaming omtalt på en god måte i media i dag.

– Ettersom de som vokste opp med gaming blir eldre, så blir det også mer akseptert i media. Jeg tror det negative blir fokusert på mest, men det blir skrevet mye bra også.

 

 

 

 

 

 

Emneord: