Tv-studioet på Ullern VGS er rigget og klart for digital fremvisning av skolen. Elevene har tatt i bruk tiktok for å markedsføre livestreamen om skolen.

Kampen om førsteklassingene

Koronasituasjonen byr på utfordringer for videregående skoler under åpen dag.
Onsdag, 26 januar, 2022 - 14:37

Oslos Videregående skoler må i år kjempe om neste års førsteklassinger digitalt. Dette har utdanningsdepartementet besluttet for å lette på smittetrykket. Divisjonsdirektøren i UDE, Trond Ingebretsen, forteller også at ønske om rettferdighet blant skolene var med i avgjørelsen.

– Det er ikke sikkert alle skolene hadde rukket å omstille seg og endre på planen, derfor valgte vi å beholde beslutningen som ble tatt om digital åpen skole, selv om skolene gikk over til grønt nivå, forteller divisjonsdirektøren.

Medieelevene på Ullern ble satt i full sving da skolen fikk beskjeden om at den åpne dagen måtte holdes digitalt. TV-studio, kamerateam og redigeringsrommet ble rigget opp og gjort klart til Ullerns egne live-sending. Persbråten Vgs har ingen medielinje og ga idrettselevene Gabriel Paldan og Herman Nordahl ansvaret for skolens åpne dag. Kjøkkenbordet ble guttenes redigeringslokale og mobiltelefonen ble brukt som mikrofon.

– Vår skole har hatt mye færre ressurser å bruke for å lage den digitale åpne dagen. Det er urettferdig, sier Nordahl.