Oslos største improcup ble holdt med mange uventede tvister og mye latter fra salen. Foto: Eirik Gogstad

Kjemper om improgull

I går var det premiere på det nye konseptet "Oslos største improcup", hvor deltakerne knivet om publikums gunst
Onsdag, 19 januar, 2022 - 12:34

Fire lag kjempet i går kveld, i tidenes første oppsetning av showet “Oslos største improcup”. På Salt art & music, på Langkaia i Oslo, ble det spilt for en utsolgt sal. Fullstendig uplanlagt kunne showet by på alt fra sketsjer til sanger og slåsskamp mellom absurde superhelter. På et tidspunkt delte til og med en av deltakerne kjøkkenkniver ut til publikum.

Improviserte scener

Improteater handler om å finne på scener på stedet. Alt er fullstendig improvisert, gjerne basert på innspill fra konferansierene og publikum.

Konkurransen ble holdt i tre deler. Først var det to og to lag mot hverandre, i forskjellige improoppgaver, og til slutt ble det holdt et fellesnummer mellom de to lagene som kom seg videre fra hver runde. Publikum var dommere, og utfallet ble bestemt med applaus.


Tara Solli og Sjur Marqvardsen var ansvarlige for kveldens arrangement. Foto: Eirik Gogstad

Kreativ arena

Tara Solli og Sjur Marqvardsen står bak kveldens arrangement. Solli er produsent for Oslos største improcup, og Marqvardsen jobber som bookingansvarlig på Salt.

Det er ikke første gang det holdes improshow på Salt, og Marqvardsen håper det nye konseptet kan få folk ut av hjemmene sine etter lang tid med karantene og isolasjon.

– På Salt jobber vi for å legge til rette for at kreative folk i Oslo skal ha et sted å utfolde seg, sier Marqvardsen.

Konkurransene blir holdt hver fjortende dag, og det blir elleve arrangementer til sammen. Fire og fire lag kjemper mot hverandre om poeng som teller til slutt når det skal bestemmes hvilket lag som får spille på Trænafestivalen.


Johannes Blåsternes sier at det viktigste med impro er å ha det gøy. Foto: Eirik Gogstad

Cupens første seier

Johannes Blåsternes har holdt på med improteater i noen år, og denne kvelden var han på vinnerlaget. Et improvisert utdrag fra et Ibsen-inspirert stykke var blant innslagene som sikret dem seieren.

– Man må ikke tenke på at man skal vinne, men fokusere på å lage et bra show for publikum, forklarer Blåsternes

Blåsternes dannet gruppa, Fjas impro, under pandemien sammen med to andre av kveldens deltakere, Martin Næss Hald og Didrik Dahlgren Hanssen. Tom Styve var gjestedeltaker på laget deres. Gruppa har holdt noen show i Oslo under pandemien.

– Vi jobber alle med andre ting på siden, men gruppa har gitt oss litt å holde på med. Aller mest er det for å ha det gøy, sier Blåsternes.


(Fra venstre) Johannes Blåsternes, Martin Næss Hald, Didrik Dahlgren Hanssen og Tom Styve var deltakerne på vinnerlaget. Foto: Eirik Gogstad

 

Emneord: 
Tags: