Satte ny rekord i iskaldt vann

Torsdag forrige uke konkurrerte de om å sitte lengst mulig i Oslofjorden.
Mandag, 24 januar, 2022 - 11:38

Årets isbadekonkurransen Goblet of Ice Challenge ble arrangert torsdag 20. januar. Ifølge arrangører Oslo Fjord Spa satt fjorårets vinner i fjor i vannet i 23 minutter. Konkurransen handler om å sitte lengst mulig i det kalde vannet i Oslofjorden, men i år ble antall minutter begrenset til opptil 30 minutter.

- Vi vil ikke at negativt skal skje. Det er begrensing på 30 minutter å sitte i vannet, sier Tomas.


Tomas etter konkurranse. Foto: Oleg Grabenko.

Tomas fra New Zealand er konkurranseansvarlig, og han deltar selv.

- Formålet er å teste seg selv, støtte hverandre og bli sterkere, sier han.

Satte ny rekord

Det er flere deltakere i år, og det var fire personer som satte ny rekord i år. De satt i Oslofjorden i 30 minutter med temperaturen på 2-3 grader. Så måtte de ut av vannet, ifølge regler. Heidi er én av vinnere. Hun isbadet i 374 dager på rad. Hun beskriver følelsene sine.


Følelelsene til Heidi etter at hun gikk ut av vannet. Foto: Oleg Grabenko.

- Jeg følger meg euforisk, lykkelig, glad. Det er indre ro som kommer. Du er mentalt til stedet, og du slipper alt. Bare slappe av og nyte. Så kommer skjelvingen etterpå, sier Heidi.

Tilskuere


Tilskuer Ane Vik (til venstre) og Charlén Tangen (til høyre). Foto: Oleg Grabenko.

På Aker brygge er det også interesserte for ser på isbadekonkurranse. De fleste har tatt badestuer hos Oslo Fjord Spa. Blant dem er Ane Vik og Charlén Tangen.

- Det virker veldig spennende, men jeg er ikke like tøft som de som skal isbade, sier Ane Vik.

Om Goblet of Ice Challenge

Denne konkurransen ble arrangert av Oslo Fjord Spa. Ifølge Facbook-side til arrangøren er alle velkomne, og ingen erfaring kreves.

De vil ha en utdannet badevakt på plass som sørger for at alle er trygge.

Reglene er at man må ha det kalde vannet opp til brystvorten, og man kan bruke lue om man ønsket det. Man skal sitte i kald vann så lenge man føler seg komfortabel. Det står også at hvis man ikke kan snakke sammenhengende og /eller skjelver ukontrollert, så må man komme ut av vannet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Emneord: