Pandemien inspirerte jentene til å starte noe nytt. Foto: Nikoline Bruvik

Skaper nytt koronakonsept

Tre venninner ønsket nye muligheter for å spre maleglede og møte andre kreative sjeler på budsjett. Mjød og Mal, kaller de løsningen.
Onsdag, 19 januar, 2022 - 10:20

Innenfor døren på Salt står tre smilende jenter, fremhevet av lyset fra inngangspartiet. Bak jentene kan det skimtes et ovalt rom med et sirkuslignende tak. Taket er dekorert med lange stoffbiter hengende fra takest ytterpunkt til sentrum. Et spotlight-lys gir gardinene en levende fargeforestilling som legger seg over det småkjølige rommet som snart skal fylle seg opp av 30 mennesker.

Sirkusrommet er fylt av et inviterende rødt lys som gir illusjonen av at rommet er litt varmere enn det egentlig er. Ved inngangen står en av jentene, Solveig Blomvik, fremst med to utrakte hender. I den ene hånden holder hun et blankt, kvadrat lerret av størrelsen man gjerne gir barn som nylig har fått fasinasjonen av maling. 

I den andre hånden holder hun et brett med fire porsjoner malingsklumper, en av hver primærfarge som sammen skal kunne bli alle fargene man skal trenge de neste to timene.

For det er det som skal skje i sirkuset nær Oslofjorden i kveld, et malekurs ment for å engasjere, sosialisere og inkludere et miljø som gjennom pandemien har bleknet ut.


Kveldens oppgave var å male en blodappelsin. Foto: Nikoline Bruvik

Lea Alstad, Solveig Blomvik og Ida Agathe Hidle er tre studievenner som har brukt det siste koronaåret på å planlegge et malekurs for unge og interesserte. Det går ut på at alle, uansett erfaring, er velkommen til å prøve seg med en med en malekost i den ene hånden, og en halvliter i den andre. 

Prosjektet til venninnene fikk et bedre oppmøte enn forventet.

– Vi turte ikke å ha noen forventinger, men hadde en følelse på omtrent ti deltagere, forteller Alstad spent mens hun smiler mot de to venninnene.

Men da kvelden kom var det nærmere 30 kreative sjeler som dukket opp. 

En annerledes kveld

På et av de mange bordene i det sirkuslignende rommet på Salt sitter det to venninner. Ina Knutsen og Helle Andersen. De ble tipset om arrangementet fra andre som hadde fått det opp på sosiale medier.


Ida knutsen og Helle Andersen ble positivt overrasket over arrangementet. Foto: Nikoline Bruvik

De var veldig fornøyde med tilbudet de tre studievenninnene har satt sammen. De var på jakt etter noe annerledes og nytt å finne på en ettermiddags kveld, og det fant de. 

Med musikk i bakgrunnen og en vin på siden var stemningen god på jentebordet. 


Jentene var ute etter noe nytt å finne på. Foto: Nikoline Bruvik

Med en mikrofon i hånden står Lea Alstad på scenen. Her leder hun penselskostene til de oppmøtte, steg for steg. Med en bildefremvisning ved siden av seg lærer hun bort gode tips og triks, og en enkel sirkel blir til en halv detaljert blodappelsin på lerretene. 

Maria Hansen Sloan og Baktiar Rzaev var også å finne ved et av bordene. De holder tritt med veiledningen mens de nyter et glass øl på siden. De er selv glade for at de tok turen på tross av usikkerheten for hva dette var for noe. Nå vil de få med seg flere venner og gjøre det til en vane.

Jentene tok inspirasjon fra det allerede eksisterende konseptet sip and paint, bare at de ville lage et arrangement ment for alle. Ida Agathe Hidle sammenligner malekvelden med frisørkjeden Cutters.

– Et billigere, men like bra alternativ som Sip & Paint, forklarer hun.

Fra frukt til nakenbilder

Ved arrangementets slutt kunne de tre jentene si seg fornøyde med resultatet. Og de ser frem til å fortsette med tilbudet. 


Oppmøte var mye bedre enn forventet. Foto: Nikoline Bruvik

En fornøyd Lea Alstad avslutter maleøkten med å fortelle om de fremtidige planene for arrangementet. Målet er at dette blir et månedlig arrangement, hvor temaet vil endre seg for hver gang. Dagens tema var frukt.

– Det neste temaet blir kanskje å male sine egne nakenbilder, hinter Lea Alstad.

 

Emneord: