Storbritannia sender militærressurser via fly til Ukraina. Illustrasjonsfoto: Dave_S (CC BY 2.0) Flickr

Ukraina rustes opp

I økende spenning med Russland har Ukraina mottatt militærhjelp fra to NATO-medlemsland.
Tirsdag, 18 januar, 2022 - 14:03

Canada sender spesialstyrker til Ukraina, skriver Global News, og ifølge UK Defence Journal sender Storbritannia militærressurser.

Denne støtten kommer i kjølvannet av diplomatiske samtaler mellom USA, europeiske allierte og Russland forrige uke. Møtene resulterte ikke i noen tydelig plan for å deeskalere spenningen langs den ukrainsk-russiske grensen. Russisk viseutenriksminister Sergei Ryabkov kalte samtalene en blindvei.

Russland benekter at de planlegger et angrep mot Ukraina, selv om de har stasjonert 100 000 tropper langs den ukrainske grensen. De utelukker likevel ikke militære handlinger, melder Al Jazeera. Betingelsen for at de ikke skal gripe inn er at Vesten godtar en rekke krav, inkludert at Ukraina aldri kan melde seg inn i NATO.

Kilder forteller til Global News at den kanadiske uttrykningen er del av et NATO-initiativ for å finne måter å hjelpe Ukraina i den truende situasjonen.

– I can today confirm to the House that, in light of the increasingly threatening behaviour from Russia, and in addition to our current support, the UK is providing a new security assistance package to increase Ukraine’s defensive capabilities, sier Storbrittanias forsvarsminister Ben Wallace.

Medlemslandene har sendt assistanse til Ukraina til tross for Russlands krav til NATO om å ikke sende styrker til tidligere Sovjet-stater.

 

 

Emneord: