Slik så Universitetsgata ut da de måtte reparere vinduene. Foto: Oleg Grabenko

Universitetsgata er stengt for trafikk

I dag måtte Veidekke Entreprenør AS begrense trafikk i Universitetsgata i Oslo.
Mandag, 24 januar, 2022 - 16:07

I dag skjer det noe spesielt på Universitetsgata i Oslo. I gata står det en stor kran og flere folk som jobber med vinduer på toppen av bygget. Det er store vinduer de må flytte på. I tillegg er det mange medarbeidere som passer på sikkerheten rundt kranen. Fotgjengere har mulighet til å passere, men større fremkomsmidler har ikke mulighet. 

- Planlegger til å bli ferdig med jobben i dag, sier Radek fra Veidekke Entreprenør AS som passer på sikkerheten i området. 


Radek fra Veidekke Entreprenør AS. Foto: Oleg Grabenko.

Sikkerhet først

- Min oppgave er å sikre området her. Folk må ikke gå under krana og jeg må passe på folk som vil gå her. I tillegg hjelper jeg kranføreren når har trenger å heise ting opp eller ned, tilføyer Radek.

Flere firmaer er i gang

Arbeidet trenger god planlegging og er et stort ansvar. I tillegg til Veidekke Entreprenør AS er det flere andre firmaer som deltar i prosessen.

- Andre leveandører slik som Transportsentralen AS, Staticus Norge AS og Høyden AS bidrar også, sier Anders Gjertsen, anleggsleder hos Veidekke Entreprenør AS.


Anders Gjertsen, anleggsleder hos Veidekke Entreprenør AS på sitt kontor. Foto: Oleg Grabenko.

Bruker klatrere

Hele arbeidet forgår i 10. etasje i Universitetsgata 7-9. Det er altså et sterkt behov for profesjonelle folk som kan jobb i høyden. Man kan se fire personer oppe som utfører denne jobben.

- Det er to personer fra Staticus Norge AS (fasadeleverandør) og to klatrere fra Høyden AS. De som jobber med kran og løftredeskaper er fra Transportsentralen AS, sier Radek.

Store ting

Det er store materialer som ikke kan settes inn i bygget i tillegg til at det er materialer som må tas ut. Av den grunn må Veidekke Entreprenør AS må bruke en kran for å få gjennomført oppgavene.

- Vi gjør det for å kunne heise materialer inn, og få ut søppel og emballasjen når vi er ferdige, sier Gjertsen.

Tar ikke så lang tid

Ifølge Radek vil ikke jobben ta for lang tid.

- Denne jobben kommer til å bli ferdig snart. Vi har allerede satt inn det vi trengte, og tatt ut det vi hadde behov for. Nå montres vinduene tilbake. 

Når det er vi ferdig med oppgaven, skal kranen kjøres fra og frigjøre gata, avslutter Radek.