USAs president Joe Biden har mye å tenke på om dagen. Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0/Flickr)

USA vurderer å sende flere soldater til Europa

Joe Biden vurderer å øke tilstedeværelsen hosl Nato-allierte i Baltikum og Øst-Europa.
Mandag, 24 januar, 2022 - 13:39

Ifølge ABC nyheter som viser til The New York Times, vil utvidelsen av den militære tilstedeværelsen øst i Europa signalisere et taktskifte for Biden-administrasjonen. Det sies også at USAs regjeringen inntil nylig har hatt en forsiktig tilnærming til den spente situasjonen ved grensen til Ukraina i frykt for å provosere Russland til å innvadere.

Det legges merke til at Russland de siste har månedene bygd opp en styrke på rundt 100.000 soldater nær grensen til Ukraina, og Biden sa onsdag at han tror Kreml planlegger en inngripen. Dermed beveger USA seg bort fra strategien om å ikke provosere i følge ABC nyheter.

Mellom 1.000 og 5.000 soldater

Mellom 1.000 og 5.000 soldater kan bli sendt til land i Øst-Europa, og antallet kan tidobles dersom situasjonen forverrer seg. Det er ventet at Biden tar en avgjørelse tidlig i uken, melder Nettavisen.

Møtte representanter

Ifølge Dagsavisen sier en regjeringskilde at Biden møtte representanter fra forsvarsdepartementet på Camp David, og presidenten ble forelagt ulike alternativer for å flytte USAs styrker nærmere Russland.