Solveig Wiig presenterer sitt prosjekt, bruddstykker, som er utstilt på Deichman . Foto: Maja Maria Løken

Utstillingsåpning ble annerledes enn håpet

Illustratør Solveig Wiig hadde torsdag åpning av sin utstilling "Bruddstykker".
Fredag, 21 januar, 2022 - 12:49

 Torsdag kveld presenterte Wiig et tredelt tegneserieprosjekt kalt bruddstykker på Deichman Grünerløkka. Del en og to av prosjektet  ble lansert i 2016 og 2017, mens den tredje delen, som Wiig ga en smakebit av i sin utstilling, fortsatt er på arbeidsstadiet. Dette er første gang Wiig stiller ut prosjektet. Bibliotekar på Deichman Grünerløkka Berit Petersheim synes det var kjedelig at utstillingsåpningen ble preget av pandemien. 


I serieteket På Deichman Grunerløkka stod mozell klart til åpningen. Foto: Maja Maria Løken

– Nå er det kjedelige tider med tanke på at vi ikke kan være så mange, og det er vanskelig å planlegge utstillingsåpningen, så vi ender opp med å tone ting ned. Vanligvis har vi skjenking, pomp og prakt, men nå gjør vi det på en roligere måte. Men, vi prøver likevel å gjøre litt stas på de som stiller ut likevel, og har byttet ut musserende med mozell i dag, smiler Petersheim. 

Wiig merket også at åpningen ikke ble helt som planlagt, og savnet flere folk på åpningen. 

– Det er ikke like gøy å ha åpning nå som det er korona. Det er nok mange som ikke tør å komme, og jeg føler på at det tar luften litt ut av ballongen, sier hun. 


På åpningen fortalte Wiig om sitt prosjekt, og hvordan produksjonsprosessen hadde vært. Foto: Maja Maria Løken

Fikk stipend

Utstillingen fant sted på Deichman Grünerløkka. Hvert år gir biblioteket et stipend til tegneserieskapere og illustratører, slik at de kan sette opp en egen utstilling i biblioteket. 

– Det er fordi vi har et samarbeid med Grafill, som heter Deichman Grunerløkka/serieteket-stipendet. Vi har hatt det i mange år, noe vi er glade for, og vi er fornøyde med å kunne bruke det visuelle serieteket vårt til å vise frem tegneseriene, sier Petersheim. 

Flere års prosjekt stilt ut 

Wiig lanserte bruddstykker i 2016 og 2017, og husker prosessen som vanskelig. 

– Det var en langsom prosess. Jeg jobbet med både tekst og bilde samtidig, og håndtegnet alt, så det tok en god stund. Det er første gang dette prosjektet blir stilt ut, både de to tidligere bøkene mine, og den tredje boken min, som jeg jobber med nå, sier hun. 

Har et håp om større samling 

Siden dagens åpning var preget av koronarestriksjoner, har bibliotekar Petersheim et håp om å kunne ha en avslutningsseremoni til utstillingen. 

– I 2021 hadde vi ingen seremoni, men utstillingen ble likevel sett av mange. Selv om korona satte en stopper for en større markering i dag, har vi tenkt til å ha en litt større avslutningsseanse, og håper det vil gå an, sier Petersheim. 


Berit Petersheim gleder seg til å kunne ha en større markering når utstillingen avsluttes. Foto: Maja Maria Løken

Wiig ser fram til avslutningsseremonien, og håper det vil bli mulig å arrangere en større markering innen den tid. 

– På avslutningsseremonien er det kanskje litt mer som skjer, og flere som møter opp. Nå har jeg jobbet mange dager og sovet lite, så det blir nok bedre å snakke om arbeidet mitt når jeg har mer overskudd, avslutter Wiig. 

 

 

Emneord: