Klokken 12 åpnet Egget dørene til årets første marked. Foto: Emily Aida Ceesay

Årets første eggetloppis-marked

Søndag ettermiddag holdt Eggetloppis årets første marked på Hausmania Kulturhus.
Søndag, 13 februar, 2022 - 15:38

Samboerne Jutha Chamsoongnern (24) og Magnus Harsheim (25) startet Eggetloppis i høsten 2020. Det var kjedelig i Oslo på den tiden og de trengte penger for å betale regninger. På samme tidspunkt hadde Chanmsoongern en haug med stiklinger liggende hjemme, som hun pleide å gi bort til vennene sine. Hun fikk deretter ideen om å lage loppemarked, der hun og bekjente kunne selge alle mulig slags ting. 

Mer enn å selge tingFjesene bak Eggetloppis, Jutha Chamsoongnern (24) og Magnus Harsheim (25) holdt sitt første marked i år. Foto: Emily Aida Ceesay 

– Hva er konseptet bak Egget?

– Banktanken var å skape en type plattform for vennene våre, også har alt fra naboer til fremmede folk hengt seg på. Vi ville skape en trygg plattform der folk kunne ha en plass å dra til for å kunne uttrykke seg selv og sin kunst, sier Chamsoongnern.

Harsheim nikker seg enig. Han mener de prøver å gi en plattform til de som er nye på markedet, dette alt fra creators til folk som vil starte sin egen bedrift

– Konseptet mer konkret er å ha et marked der man kan selge, kjøpe og kose seg i Oslo, fortsetter han.


Anne Gry er på loppemarkedet i dag for å støtte datteren sin, som selger vintage klær. Foto: Emily Aida Ceesay 

– Hva synes du om Egget?

– Egget er jo så flinke til å arrangere. De er også fantastiske mennesker som gjør en så god jobb og det er flott at så mange unge mennesker kan være med og selge det de har og tjene litt ekstra penger, sier Anne Gry.

Hun har flere ganger vært med på loppemarkeder arrangert av Egget.

Noe annet enn butikk

Jutha Chamsoongnern driver også plantebutikken Stikling, der hun selger stiklinger og alle mulige slags planter. I butikken finner man også håndlaget keramikk fra av Katja Nielsen.

Hun merker en stor forskjell i det å selge på marked og det å selge i butikk.

– Før jeg fikk butikk var folk spente og hadde lyst til å snakke med meg, men etter at jeg fikk butikk har det blitt mindre trafikk på boden min. Det er hyggelig å sitte i butikk, man får en helt annen relasjon til kundene sine spesielt når man kommer i de rolige tidene.