Birk Ruud vant OL-gull i Beijing. Foto: Caroline Dokken Wendelborg/ NIF, CC flickr

Birk Ruud hyllet sin far etter OL-gull

Birk Ruud vant OL-gull i Big Air i Beijing og hyllet sin avdøde far med en gest til kamera. Gullet var sikret allerede før siste hopp.
Onsdag, 9 februar, 2022 - 11:48

Etter å ha sikret gullet, hyllet han faren sin med en gest. 

– Pappa, du er med meg, sa Ruud til kamera, ifølge NRK

Ruud mistet faren sin til uhelbredelig kreft for mindre enn ett år siden. Etter seieren snakket han varmt om faren sin. 

– Han er helt sykt morsom å være med. Han finner alltid på noe «kødd»- Det er alltid gøy å ha både morsomme, ubetydelige samtaler med ham, men også dype og fine samtaler med ham. Han er en veldig reflektert person, og gjør seg opp gode meninger. Han er en veldig smart person, sier lagkamerat Tormod Frostad til VG.

 

Gir mor og far æren

Ruud forteller at både moren og faren hans har formet han, og at han hadde en god følelse etter prestasjonen i Beijing. 

– Pappa er alltid med meg. Han har formet meg. Akkurat slik som mamma. Familien min har skapt meg og formet meg. Det er veldig mye jeg kjenner igjen, og han er med meg i hjertet. Det var veldig naturlig for meg å bare kjenne på at han er med meg.

 

Big Air for første gang i OL

Big Air er i år for første gang med på OL-programmet for friski-utøverne, og i herreklassen gikk det første OL-gullet i Big Air til norske Birk Ruud, ifølge VG

Gullet var sikret allerede før Ruuds siste hopp, og da benyttet Ruud seg av muligheten til å ta med seg det norske flagget på ferden ned, ifølge NRK

Ruud festet grepet om gullet ytterligere etter et solid andrehopp, som til slutt holdt til 92 poeng.

 

 

 

 

Emneord: