Eieren av fotballklubben Chelsea, Roman Abramovitsj deltar i forsøk på å forhandle om fred mellom Russland og Ukraina. Foto: Yaili (CC BY-NC 2.0 Flickr)

Chelsea-eier med i forhandlinger mellom Ukraina og Russland

Den russiske Chelsea-eieren Roman Abramovitsj skal ha blitt kontaktet av den ukrainske siden.
Mandag, 28 februar, 2022 - 15:31

Ifølge en talsperson for Abramovitsj, skal han ha blitt kontaktet av Ukraina for å forsøke å forhandle om fred med Russland. Dette melder nyhetsbyrået PA.

– Jeg kan bekrefte at Roman Abramovitsj ble kontaktet av den ukrainske siden for støtte til en fredelig løsning, og at han har forsøkt å hjelpe helt siden de tok kontakt med han, hevder talspersonen ifølge The Guardian.

Samtalen foregår på grensen mellom Hviterussland og Ukraina, og skal ha startet klokken ti i dag. 

Den ukrainske filmregissøren Alexander Rodnjanskij bekrefter at Abramovitsj skal ha blitt kontaktet gjennom Det jødiske miljøet, skriver VG.

– Selv om hans påvirkning er begrenset, er han den eneste som har besvart ropene om hjelp og forsøker å bidra, sier Rodnjanskij.

Lørdag forrige uke ble det kjent gjennom Chelsea sin hjemmeside at Abramovitsj hadde valgt å gi fra seg kontrollen over klubben. Ansvaret blir overlatt til klubbens interne veldedighetsstiftelse, The Chelsea Foundation.

Sportskommentator Mina Finstad Berg sier til TV 2 at det fortsatt uklart hva slags konsekvenser Abramovitsjs avgjørelse vil få.

– Hvorvidt dette er noe mer enn et grep for at klubben skal unngå å bli rammet av sanksjoner, er for tidlig å si. Ut ifra det vi vet, er ikke klubben til salgs, og Abramovitsj fortsatt Chelseas eier, forteller hun. 

Emneord: