De oppmøtte på demonstrasjonen stiller spørsmål til både kjønn og ansettelsesprosessen. Foto: Emily Solem-Young

Demonstrerte mot kontroversiell ansettelse

Fredag 11. februar avholdt Grønt Kvinnenettverk en demonstrasjon mot ansettelsen av Jens Stoltenberg som ny sentralbanksjef.
Fredag, 18 februar, 2022 - 15:53

– Det at den andre kandidaten er kvinne, er egentlig underordnet, sa Almaz Asfaha, nestleder i Grønt Kvinnenettverk. 

Grønt Kvinnenettverk er en integrert del av Miljøpartiet De Grønnes partiorganisasjon. Ifølge nettsiden deres er deres overordnede mål å fremme likestilling og kvinners posisjon i samfunnet. Demonstrasjonen fredag i forrige uke var ment å skinne lys på ansettelsesprosessen og ryddigheten rundt ansettelsen, ifølge Asfaha. 

Siden utnevnelsen av Jens Stoltenberg som ny sentralbanksjef den 4. februar har reaksjonene vært mange. Stortingets kontrollkomité har stilt fire spørsmål til statsminister Jonas Gahr Støre og 17 spørsmål til finansminister Trygve Slagsvold Vedum. 

I etterkant av demonstrasjonen, tirsdag 15. februar, ble spørsmålene besvart. Peter Frølich (H) er leder av kontrollkomitéen og sier til VG at man på enkelte punkter ikke er blitt klokere som følge av svarene. 

– Det er fortsatt helt uklart hvem som lanserte Stoltenberg og pushet på for hans kandidatur, forteller han til avisen.