Jordal Amfi er halvfull, men spenningen er stor når rivalene fra Østlandet møtes for kamp. Foto: Cecilie Välinen

Vålerenga rundspilte Frisk Asker

Vålerenga var i en klasse for seg og vant 8 - 3 over Frisk Asker i Jordal Amfi tirsdag kveld.
Onsdag, 16 februar, 2022 - 00:25

Forventningene er store når Fjordkraft-ligaens 4. og 5. plass møtes til kamp i Jordal Amfi tirsdag 15. februar.

Det er rett over to uker siden lagene møttes sist, og da stakk Vålerenga av med seieren – da også på hjemmebane. Frisk Asker ligger nå 5 poeng under Vålerenga.

Keeper Steffen Søberg hadde sin kamp nummer 400 for Vålerenga i dag. Han ble hyllet på isen før kampstart. Søberg stod ikke selv i mål under kveldens kamp. Foto: Cecilie Välinen

For Frisk Asker er dette en gyllen mulighet til å klatre tre poeng nærmere Vålerenga på tabellen. De vil begge oppover, for å utfordre Sparta fra Sarpsborg som ligger på tabellens 3. plass.

Ut fra plasseringene på tabellen ser dette ut til å bli en jevn kamp, men i kveld er Vålerenga i storform.

Action og muligheter fra start

Pucken glir friskt over isen allerede fra start. Frisk Asker har en rolig spillestil, og Vålerenga er raske og angripende.

Begge lagene har store sjanser i første omgang. Noen unøyaktige pasninger gir bortelaget overtaket fra start. Etter 12 minutter og 16 sekunder scorer Eskil Wold på bortebane.

Og bare 21 sekunder etter at pucken droppes igjen svarer hjemmelaget med å utligne. David Booth har beholdt storformen han hadde i Vålerengas forrige match mot Maglerud Star for bare 5 dager siden.

Videre i 1. omgang er Frisk Asker redde for å gripe sjansene, og går for komfortable løsninger. Det gir ingen flere mål i 1. omgang til bortelaget.

Flere mål i 2. omgang

Gode pasninger, høyt tempo og godt samarbeid innad på lagene preger 2. omgang. Foto: Cecilie Välinen

4 minutter ut i 2. omgang utligner de mørkeblå med 35-åringen Martin Røymark som siste mann på pucken.

Hjemmelaget hviler ikke på laubærene av den grunn. 5 minutter senere scoorer Axel Sundberg hjemmelagets 3. mål.

Stillingen er 3 - 1 i ett minutt, til Frisk Askers Hampus Gustafsson lurer pucken i mål bak Vålerengas keeper Tobias Breivold.

To minutter før 2. omgang er slutt skøyter Svein Petter Falk-Larssen seg frem alene mot keeper Henrik Fayen-Vestavik, og smetter inn mål nummer 4 for Vålerenga.

– Vi har scora fine mål. Jeg er fornøyd med det, sier Vålerengas trener Espen «Shampo» Knutsen mellom 2. og 3. omgang.

6 mål i 3. omgang

Vålerenga var sultne på mål. Hele 6 spille fikk dunket pucken i nettet i kveldens match. Foto: Cecilie Välinen

Alt kan skje i siste og avgjørende omgang.

I 8. minutt får Vålerengas Tommi Taimi utvisning for hekting, og i overtall med én spiller klinker finnen Jimi Kuronen inn bortelagets 3. mål.

Herfra dominerer hjemmelaget kampen. Vålerengas 26 år gamle løper Thomas Olsen plasserer pucken i nettet bare minuttet etter Kuronens mål.

Stillingen er 5 - 3 til Vålerenga, og det er 10 minutter igjen. Alt kan fortsatt skje, og kampen kan snu.

3 mål på 10 minutter

4 minutter etterpå scorer Tobias Lindström, mannen med gullhjelmen og Vålerengas toppscorer, hjemmelagets 6. mål. Og bare sekunder etterpå øker Svein Petter Falk-Larssen ledelsen til 7 – 3.

Det er 5 minutter igjen – og Frisk Asker er 4 mål under. Det ser dårlig ut for bortelaget.

Vålerenga prøver seg, og har noen fine skudd mot Frisk Askers keeper Henrik Fayen Vestavik. 21-åringen står glitrende i mål, og blokkerer flere skudd.

Frisk Askers Jacob Lagace får utvisning for hekting når det bare er 3 minutter igjen. Minuttet etter får lagkamerat Mats Froshaug utvisning for felling.

De siste 2 minuttene spiller Frisk Asker med bare 4 spillere mot 6 Vålerenga-spillere.

Vålerenga leker med Frisk Asker. Gullhjelmen Lindström prøver å skyte pucken i mål 2 ganger. Keeper Vestavik redder begge gangene.

Vålerenga sentrer pucken mellom seg, og ingen skyter. Vålerengas toppscorer prøver en gang til. Der satt den. Tobias Lindström scorer hjemmelagets 8. mål og siste mål, og Vålerenga tar med seg 3 gode poeng for sin 8 - 3 seier.

10 år og 400 kamper for Vålerenga

28-åringen har allerede hatt en innholdrik karriere, og var den første norske keeperen som noensinne spilte for et NHL-lag. Foto: Cecilie Välinen

Seieren var ekstra spesiell for Steffen Søbergs, som spilte sin 400. kamp for Vålerenga.

– Det er gøy. Det er mange matcher, og over 10 raske år. Det går fort, men det er gøy.

Søberg ble hyllet på banen, men sier til Journalen at det ikke blir tid til noen feiring.

– Det blir en rolig dag, det er kamp igjen på torsdag, så det kommer fort nå. Det er bare til å forberede seg til neste match.

Veien videre for Søberg er usikker. Han har kontrakt med Vålerenga i ett år til, og etter det vet han ikke hva som skjer.

Den populære keeperen har slitt med en strekk over lang tid, men sier selv han er tilbake i form igjen nå.