Til tross for den usikre sikkerhetspolitiske situasjonen i Ukraina, forsøker landet å holde passasjerflytrafikken i gang. Illustrasjonsfoto. Foto: Aero Icarus (CC BY-SA 2.0 Flickr)

Forsøker å holde luftrommet åpent

Ukrainske myndigheter forsøker å holde luftrommet åpent, til tross for den usikre sikkerhetssituasjonen i landet. Samtidig flykter utenlandske statsborgere fra Ukraina.
Mandag, 14 februar, 2022 - 13:08

Flere internasjonale flyselskaper har også besluttet å unngå flyvninger over Ukraina, deriblant det norske flyselskapet Norwegian. Det melder TV2. 

Årsaken er den usikre sikkerhetspolitiske situasjonen mellom Russland og Ukraina.

Ukraniske myndigheter har lovet om lag fem milliarder norske kroner i støtte til kommersielle flyselskaper for å forsøke å holde det ukrainske luftrommet åpent. Det melder BBC.

– Dette vil stabilisere situasjonen på den private passasjerflymarkedet, og vil garantere at ukrainske statsborgere som oppholder seg i utlandet kan returnere, sier Ukrainas statsminister Denys Shmygal til BBC.

Etter at det begynte å gå rykter om at ukrainsk luftrom kunne stenges på kort varsel, har mange utenlandske statsborgere som oppholder seg i Ukraina forsøkt å få tak i flybilletter ut av landet. En rekke vestlige diplomater har allerede flyktet fra Kiev

– Det er ikke bare på tide å forlate Ukraina, det begynner snart å bli i seneste laget, sa en seniorrådgiver i den amerikanske statsadministrasjonen til The Guardian på søndag.

Det norske utenriksdepartementet har tidligere sendt ut en pressemelding der de fraråder alle reiser til Ukraina, med mindre det er strengt nødvendig.

I pressemeldingen understreker UD at situasjonen i Ukraina kan endre seg på “svært kort varsel”.