Kjærlighet i lufta på Oslo Camping. Foto: Silje Berge.

Heller ett "hole in one" enn et hull i hjertet

På valentinsdagen valgte flere single å slå et slag for kjærligheten i hjertet av Oslo sentrum. "Singelgolf" sto nemlig på agendaen hos baren Oslo Camping.
Tirsdag, 15 februar, 2022 - 12:27

Regnet pisker ned i asfalten, og det er ikke annet å se enn grå paraplyer som rusher bortover fortauet. På inngangsdøra er det en stor rosa plakat, hvor det står i blokkbokstaver:

“Singelgolf – Vi spanderer minigolf på alle som dukker opp alene. Bruk heller pengene på Hockeypulver og en pils til deg selv. Eller spander en Solo på en annen ensom minigolfer».

Innenfor den duggete glassdøra, spilles dempede toner av noen som synger om at det er kjærlighet i lufta. Tonene høres ut som om de er fra en annen tid. En tid hvor ordet «Tinder» ikke var oppfunnet enda.

– Kommer du alene, eller venter du på noen?

– Dritsjenerte nordmenn

På andre siden av bardisken står en jente i en rutete flanellskjorte, lav hestehale, og med briller på nesa. 

– Dette har vært en suksess tidligere, og siden vi ikke har kunne arrangert “Singlegolfen” på to år, forventer vi at mange vil dukke opp, sier barsjef Anya Ferguson Rønningen. 

Gjentatte dunk høres i bakgrunnen, noe klirr, men mest dempede stemmer. Lysene fra de mange forskjellige ølmerkene lyser på rekke og rad. En gutt velger den blå, og så den grønne. Barsjef Rønningen rekker gutten de to glassene med øl. Fingermerkene hennes setter spor i duggen på glassene.


Slukker tørsten før minigolfen. Foto: Silje Berge

Rønningen forteller at arrangementet har fått mye oppmerksomhet på sosiale medier, men om det er like mange som vil dukke opp i virkeligheten har hun liten tro på.

– Nordmenn er drit sjenerte og har mye stolthet, sier Rønningen.

Endelig mulig å gå ut igjen

I et hjørne ved bane 1 står en gutt alene. Han står krumbøyd med en grønn golfkølle i hendene. Han ser konsentrert ned på den lille ballen under han. Tar sats og treffer. Det smeller noen meter lenger frem på banen. 

– Jeg gikk forbi for noen dager siden og så plakaten om arrangementet, så tenkte jeg bare hvorfor ikke? Det er jo gratis, og nå er det endelig mulig å møte nye folk igjen, sier Tomas Foshaugen.

Foshaugen forteller at han ikke har andre forventninger til kvelden enn å ha det gøy og spille minigolf.

Han smiler et skjevt smil, og kaster raske blikk mot baren. Der står det en jente med ryggen til. Hun er også alene.


Amalie Heggen Listou og Tomas Foshaugen. Foto: Silje Berge

Amalie Heggen Listou holder stramt rundt resultatblokka. Hun veksler mellom å se rundt i rommet og mot utgangsdøra. Hun forteller at det er første gangen hun er her.

– Jeg har kun bodd i Oslo under pandemien, så da jeg så arrangementet på Facebook, tenkte jeg bare hvorfor ikke, sier Listou.

Listou går forsiktig mot bane 2 hvor Foshaugen, en annen “singlegolfer”, slår et nytt mindre konsentrert slag.

Vanskelig når man er skeiv

Alene på en barkrakk sitter en gutt og leser. Han har på seg en lys strikkagenser med tigerstriper. I hånda holder han et pappkrus, som han sipper til med jevne mellomrom.

Christer Myklebust er venn av barsjef Rønningen. Han er derimot ikke der for “Singelgolfen”, men sier selv at det ikke er umulig at han kunne dukket opp på et slik arrangement.

– Det eneste er at det blir litt tungvint når man er skeiv, sier Myklebust.


Anya Ferguson Rønningen og Christer Myklebust som venter på at Rønningen skal bli ferdig på jobb. Foto: Silje Berge

I andre enden av lokalet sitter likevel to jenter i en sofa. Hun ene fremoverlent med håret fritthengende. Hun andre bakoverlent med håret stamt satt opp i en frisyre. Begge ler, og den ene latteren overdøver dunkene rundt dem i lokalet.

Luna Amarna Thijm og Suellen Boujdad er på sin første date. De matchet derimot på Tinder før helga, og planla daten på forhånd. Jentene så først at det skulle være “Singelgolf” i dag, da de gikk inn.

– Vi tullet med at vi skulle gå inn hver for oss først, sier Thijm.


Suellen Boujdad og Luna Amarna Thijm på sin første date. Foto: Silje Berge

Hun forteller videre at det hadde vært en morsom idé om de hadde et fargesystem, så man kunne få vite om den andre personens seksualitet.

– Åtte av ti klarer ikke swipe seg til kjærligheten

Flere lastet ned Tinder under pandemien. Likevel viser en fersk undersøkelse fra SSB at det aldri har vært mer single enn nå.

Sexolog Marte Olstad mener at de enorme mulighetene som følger med datingapper som Tinder gjør det vanskelig å satse på et fast forhold. 


Sexolog Marte Olstad. Foto: Privat

– Datingappene har gjort oss kravstore og det er som regel ikke her man møter kjærligheten, sier Olstad. 

Olstad legger til at bare to av ti som finner kjærligheten på Tinder.

Hun er derimot positiv til et slikt arrangement som Oslo Camping har stelt istand, siden valentinsdagen ofte oppfattes som en kjip dag for mange single.

– Date med en aktivitet er det beste, forteller sexologen. 

– Man senker som regel også kravene og dømmer ikke like lett på utseende når man møter noen fysisk, legger Olstad til. 

Skiller seg ut

Tilbake i kjelleren på Oslo Camping er lyset dempet. Grønt mønster danser oppover veggene og taket. Det er ingen andre der enn to stykker som sitter i en sofa i hjørnet. Gutten har armen rundt jenta, og de ser hverandre inn i øynene. Gutten sier noe til jenta, som får henne til å le. 

Det er kjæresteparet Lukas Walgren og Martine Myhre som valgte å ta turen til minigolfen i kveld.


Lukas Walgren og Martine Myhre tok også turen. Foto: Silje Berge

– Det er et morsomt konsept, som skiller seg ut, sier Walgren.

Paret har vært på minigolfen flere ganger før, og håper flere får oppleve romantikken i løpet av kvelden.