Holdt ut til siste minutt

Spenningen levde til siste sekund da Monolitten slo Sveiva 4-3.
Lørdag, 12 februar, 2022 - 20:53

Det var spent stemning blant publikum da kampen startet i Skøyenhallen. Monolitten skulle møte Sveiva i Elite kvinner 21/22-serien. Jentene gjorde seg klare til en real kamp.

Det første målet kommer etter 9 minutter da Riccarda Katharina Schimanski fikk ballen i målet, det førte til stor jubel blant hjemmepublikummet. Deretter svarte Sveiva med et mål imot, og stillingen var 1-1. Ikke lenge etter scoret Monolitten igjen, så de gikk til pause med ledelsen. Etter andre omgang var stillingen 3-2 til Monolitten, men en omgang fortsatt gjensto.

Den avgjørende omgangen

I tredje omgang var det flere skudd på mål, men ingen i nettet før det hadde gått 14 minutter, da var stillingen 4-2 til Monolitten, men de ville ha mer. Selv med en ledelse på to mål, jaget de etter flere. Dette utnyttet Sveiva og fikk redusert med til 4-3 da det var tre sekunder igjen av kampen.

Treneren for Monolitten syns at Sveiva hadde bedre innsatt til tross for sluttresultatet.

—I dag møtte vi et lag som hadde mye bedre innsats enn oss, også vinner vi fordi vi har bedre enkeltspillere offensivt, sier trener Robert Henriksen.

Han syns at Monolitten burde lære av det siste målet de slapp inn, i de siste sekundene.

—Vi kunne løst situasjonen bedre, istedenfor å prøve å score så burde vi drepe kampen helt, og være fornøyd med en 4-2. Det var unødvendig å gi dem en siste mulighet, sier han.

Fornøyd med innsatsen

Kapteinen for Sveiva Anna Andora Tviberg syns ikke det sto på innsattsen til laget, og syns det var en jevn kamp. Hun syns likevel at de kunne forbedret spillet sitt ytterligere.

—Vi må krige bedre foran deres mål når vi skal score mål og så må vi lukke mer bak, i forsvar må vi lukke lukene slik at motstandere ikke får spilt igjennom, sier Tviberg.

Hun syns det var kjipt at det siste målet kom så sent, men mener de styrte spillet den siste omgangen.

—Det var så klart kjipt at det siste målet kom så sent, men jeg syns likevel vi styrte spillet den siste omgangen. Det er veldig gøy å se, men synd scoringen ikke sitter, sier Tviberg.

Seieren for Monolitten ende med at de nå er på tredje plass i serien, tre poeng over Gjelleråsen, mens Sveiva fortsetter som nummer fem i tabellen.