Kreftsyke Emil Ekornsrød Sætre og moren Mette Ekornsrød roses for deres bidrag til Barnekreftforeningen. Foto: Martine Haugan

Hyllet "barnas superhelt"

Tirsdag ble 11 år gamle Emil E. Sætre hyllet for sitt panteprosjekt for Barnekreftforeningen.
Onsdag, 16 februar, 2022 - 12:37

Med introduksjonen «barnas superhelt» ble Emil Ekornrød Sætre (11) tatt opp på scenen på Litteraturhuset i Oslo for å markere den internasjonale barnekreftdagen tirsdag. Her ble han hyllet for sin innsats for Barnekreftforeningen.

– Vi samlet inn 52 000 flasker i fjor, forteller 11-åringen som selv er kreftsyk.

Siden januar 2021 har han samlet inn panteflasker fra blant annet bedrifter, venner, naboer og nærmiljøet i Austerheim. Pantepengene går til organisasjonen Team Rynkebys prosjekt «En flaske er nok». Organisasjonen gir deretter pengene videre til Barnekreftforeningens arbeid.

Fortsetter innsamlingen

Guttens mor, Mette Ekornrød, kunne stolt fortelle at fjorårets panteflasker bidro med hele 106 000 kroner i arbeidet med å bekjempe barnekreft.

– Vi samlet også inn flasker da Emil var på behandling, sier Ekornrød.

Ekornsrød og sønnen er i gang med panteprosjektet i år igjen og har allerede samlet inn 15 000 kroner.

– Noen bidrag varmer mer

Det hele startet da Emils mor oppdaget Team Rynkebys prosjekt på sosiale medier.

– Jeg ble inspirert til å gjøre noe for barn som kommer i samme situasjon som Emil siden vi ikke får gjort så mye med den situasjonen vi selv er i, forteller småbarnsmoren.

– Selv om penger er penger er det noen bidrag som varmer mer enn andre. Det er nettopp det bidraget til Emil gjør, sier Kenneth Baltzarsen, medlem av Team Rynkeby, foran forsamlingen på Litteraturhuset.

– Det er sånne som Emil som får oss til å skjønne hva vi driver med. Han gir oss energi og grunn til å stå på, sier Rynkebydeltageren.

Baltzarsen sier videre at 11-åringen er med på å gi prosjektet deres et ansikt. Nå har den lille ildsjelen blitt maskoten til organisasjonens vestlandslag.


Kenneth Baltzarsen er stolt av å ha 11-åringen med på laget, Foto: Martine Haugan

Drømmen om Paris

Team Rynkeby har som tradisjon å sykle en 1300 kilometer lang tur til Paris over syv etapper. Dette er noe vestlandsgutten drømmer om å få bli med på.

– Hvis jeg blir gammel nok og får lov, vil jeg også sykle til Paris, sier Sætre.  


Et rødt perlet hjerte har blitt logoen til ildsjelens prosjekt. Foto: Martine Haugan

Under tirsdagens samling delte Barnekreftforeningen ut penger, som blant annet ildsjeler som Sætre har bidratt med, til ulike forskningsprosjekter som forsker på barnekreft.

Under utdelingen delte også 11-åringen ut et rødt hjerte til alle forskere som mottok pengestøtte.

– De røde perlehjertene er logoen til Emils prosjekt og deles ut til alle som hjelper, avslutter moren.

 

 

 

Emneord: 
Tags: