Den kinesiske presidenten, Xi Jinping, oppfordrer Putin til å løse krisen gjennom samtaler med Ukraina. Foto: Paul Kagame (CC BY-NC-ND 2.0 Flickr)

Kina ber Russland trappe ned kamphandlingene i Ukraina

Kina har ikke fordømt krigen mellom Russland og Ukraina, men kommer med klare oppfordringer til Putin.
Mandag, 28 februar, 2022 - 15:32

En talsmann fra det kinesiske utenriksdepartementet oppfordret mandag Russland til å trappe ned kamphandlingene i Ukraina, vise tilbakeholdenhet, og finne en politisk løsning, skriver Dagbladet.  

Den kinesiske ledelsen har så langt ikke fordømt Russlands angrep på Ukraina, og heller ikke omtalt Russlands handlinger som en invasjon. Kinas ledelse har derimot kritisert Vestens sanksjoner, og bedt om at det Kina omtaler som rimelige sikkerhetsbekymringer fra Russland, blir hørt. 

– Kina følger nøye med på endringene i Ukraina-situasjonen og støtter alle forsøk på å roe ned situasjonen og løse den politisk, sier talsmannen Wang Wenbin, ifølge Finansavisen.  

Kina tar avstand fra Russlands handlinger, skrev  Finansavisen forrige uke. Wang Yi, Kinas utenriksminister, sa fredag at det er avgjørende for alle sider å forhindre at konflikten kommer ut av kontroll.  

Kinas president Xi Jinping har snakket med Russlands president Vladimir Putin og oppfordrer til å løse konflikten gjennom samtaler med Ukraina, skriver NRK.