Kunstløp på tynn is

Kunstløp har lenge vært en av de dominerende vinteridrettene, og har en aktiv rolle i vinter-OL. I Norge opplever derimot ikke idretten like mye oppmerksomhet.
Fredag, 18 februar, 2022 - 14:38

Flere i kunstløp-miljøet mener tilbudet for kunstløp er for dårlig. De fleste midler går til annen vintersport, noe som resulterer i at kunstløperne føler seg glemt. Lite eksponering av idretten i Norge fører til mangel på tilbud og arenaer, samt rollemodeller og trenere. 

20 år gamle Klara Blitzner, driver med kunstløp for Oslo Idrettslag Skøyter, samtidig er hun trener for Follo Kunstløp Klubb. Som trener har hun nå muligheten til å inspirere yngre utøvere, og være et nært forbilde – noe hun følte at hun manglet selv, da hun var ung og idretten virket fjern.

— Jeg er ganske sikker på at idretten mister ganske mange flinke utøvere, bare fordi de ikke blir eksponert for det, sier Klara Blitzner.