Nato-sjef Jens Stoltenberg understreker at det er ingenting som tyder på russisk tilbaketrekning. Foto: Ingrid Aas

Nato: Ingen tegn til russisk tilbaketrekning

Russlands forsvarsdepartement kunngjorde onsdag morgen at de avslutter militærøvelsene på Krim-halvøya. 
Onsdag, 16 februar, 2022 - 15:41

I tillegg til kunngjøringen fra forsvarsdepartementet har det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti publisert en video som skal vise russiske soldater som beveger seg over broa som knytter Krim-halvøyen til fastlandet. 

Onsdag formiddag opplyste Jens Stoltenberg at Nato heller mener at Russland fortsetter å bygge opp tilstedeværelsen i områder. Nato sier at Russland tidligere har flyttet rundt på styrker, når de har sagt at de trekker styrker tilbake. 

– Vi har også sett at de har posisjonert ut tropper og tungt utstyr. Så har de flyttet soldatene ut igjen men utstyret står igjen slik at de raskt kan sende personellet tilbake, sa Stoltenberg til VG

Stiller seg bak diplomatisk løsning

Norges forsvarsminister, Odd Roger Enoksen (Sp), bekrefter til TV2 at Norge sender 50-60 nye soldater til Lithauen, og at Norge stiller seg bak Nato for å finne en diplomatisk løsning.

– På den måten både samhold og solidaritet, sier Enoksen til TV2

Enoksen deltok selv på Natos forsvarsmøte i Brussel. Han bekrefter også at det ikke finnes tegn til russisk tilbaketrekning. 

– Det er en særdeles alvorlig situasjon vi står i, og det er ingen tegn til tilbaketrekning på russisk side som vi kan registrere. Ansvaret for deeksalering ligger hos Russland, understreker Enoksen til TV2.

Emneord: