Ønsket om å ikke være som alle andre er gjennomgående i serien. Foto: Helge Skodvin / Monday Scripted / NRK.

Norges første "rapsikal"

I NRKs nye storsatsing har rap på bergensk og Lars Vaular to av hovedrollene.
Onsdag, 9 februar, 2022 - 19:19

I dag, 9. februar, er det premiere på den bergensbaserte TV-serien “Verden er min”. 

Amy Black Ndiaye er både manusforfatter, serieskaper og spiller den kvinnelige hovedrollen Odile. Hun har tidligere spilt i blant annet TV-serien Wisting.


Ndiaye er utdannet skuespiller fra The American Academy of Dramatic Arts i New York og manusforfatter fra Den Norske Filmskolen. Foto: Helge Skodvin / Monday Scripted / NRK.

Rapperen Lars Vaular spiller den mannlige hovedrollen Stian, i tillegg til å være seriens låtskriver. Dette er andre gang den anerkjente rappereren er å se som skuespiller. Sist var i serien Ekte mann i 2016. 

«Rapsikal» – er det en hit?

“En dramaserie om jakten på beats, sol og kjærlighet i Bergens rap-miljø” er NRK sin egen beskrivelse av serien. Monday Scripted har produsert serien for NRK TV.

Serieskaperne selv beskriver serien som “en rapsikal (en “musikal” med rap, journ.anm.) om kjærlighet, vennskap og familie, å stå opp for seg selv og slenge en midtfinger opp til konformiteten”, ifølge nettmagasinet rushprint.no.

I januar satte Filmpolitet serien på 4. plass på sin topp 10 liste over TV-serier de gleder seg til i hele 2022. Og Bergens Tidene har allerede trillet en 5-er på terningen.

Flere års arbeid for 144 minutter


Handlingen foregår i Bergen, og hovedrollene samt 26 av 30 personer i crewet er fra Bergen. Foto: Helge Skodvin / Monday Scripted / NRK.

TV-serien er en del av Norsk Filminstitutts talentutviklingsordning Nye Veier, som er ment til å stimulere til kunstnerisk fordypning og utvikling hos regissører. 

Allerede i 2018 kunne rushprint.no røpe at Ndiaye og Monday Scripted hadde fått over en halv million i støtte for å kunne produsere serien. Siden har de fått ytterligere 700.000 i støtte fra Nordens største toppfinansiør Nordisk film & TV fond og 2.100.000,- fra Norsk filminstitutt, ifølge rushprint.no.

Hele serien, bestående av 6 episoder på 24 minutter, ble sluppet i dag morges kl. 6.00. Dermed kan skuelystne allerede nå sluke hele “rapsikal”-serien i løpet av 144 musikalske minutter.

Emneord: