Ønsket ny rektor velkommen før tiden

Christen Krogh kommer tilbake til OsloMet - nå som rektor. OsloMet ønsket ham velkommen denne uken, men han starter ikke før i mars.
Fredag, 18 februar, 2022 - 15:45

Tirsdag 15. februar ønsket OsloMet Christen Krogh velkommen som rektor ved OsloMet - to uker før tiden. Krogh tiltrer nemlig ikke før 1. mars. Feilen på nettsidene ble raskt rettet, men den nye rektoren har allerede rukket å besøke campus flere ganger.

– Som leder er jeg opptatt av hva folk mener og er opptatt av, sier Krogh til Journalen.

Han kommer fra stillingen som prorektor ved Høyskolen Kristiania. Han har tidligere blant annet vært forskningsdirektør ved daværende Høgskolen i Oslo og Akershus.

Fornøyd styre

Styreleder Trine Syvertsen sier til OsloMets egne nettsider at det var mange gode søkere, og at styret er fornøyde med valget av Krogh:

– Christen Krogh har bred erfaring fra akademia og næringsliv, og vil kunne styrke universitetets posisjon nasjonalt og internasjonalt. Krogh har sterk analytisk og strategisk kompetanse, og et stort engasjement for samfunnsoppdraget. Jeg ser fram til å samarbeide med Krogh om å videreutvikle OsloMet som Norges tredje største universitet og en god samarbeidspartner for våre omgivelser, sier Syvertsen. 

Sendte ut spørreskjema

Allerede før han tar rukket å ta fatt på sine nye oppgaver som rektor, har han sendt ut et spørreskjema til ansatte om hva de er mest opptatt av.

Og Krogh kan fortelle at responsen har vært stor.

– Jeg ønsker å gå dypt inn i dette, sier rektor Krogh.

Inntil videre vil han derimot ikke si noe om svarene han har fått inn.

Opptatt av historien

Den filosofiutdannede krimforfatteren som nå tar fatt på rektoroppgavene er opptatt av studiestedets historie:

– Her utdannes det folk samfunnet trenger. Fra jordmødre til journalister, sier han.

– Dette er en ærverdig utdanningsinstitusjon, som jeg gleder meg til å bli enda bedre kjent med, legger han til.


OsloMets nye rektor Christen Krogh. Foto: Mariane Høstmark Tveter 

Krogh har også bakgrunn som krimforfatter. En rundspørring blant studenter og ansatte viste at ikke alle var kjent med denne siden av den nytilsatte rektoren.

– Så spennende, sa flere av studentene Journalen var i kontakt med. 

Tags: