Oppsal kjempet hardt mot Aker Topphåndball, men måtte til slutt gi tapt. Dermed ble det et nytt tap. Foto: Jawad Said

Nedturen fortsetter for Oppsal

Oppsal kjemper med nebb og klør for å holde seg i Rema 1000-ligaen. På søndag ble Aker Topphåndball for sterke.
Mandag, 14 februar, 2022 - 12:32

Oppsal IF - Aker Topphåndball: 24-30 (12-14)

Med Eminems «Lose Yourself» på full guffe var alt tilrettelagt for et derby mellom Oslo øst og Oslo vest på Oppsal Arena. 

Med et nesten fullsatt Oppsal Arena, og en litt i overkant ivrig guttunge med tromme og trommestikker på tribunen, var det duket for et lokalderby hvor Oppsal hadde alt å spille for. 

Dansende publikum på tribunen ga kampen en ekstra festlig dimensjon. Og dans trenger Oppsal, for de er nødt til å danse seg oppover på tabellen for å unngå nedrykk.

Innholdsrikt derby

Laget fra Oslo øst har på ingen måter levert en tilfredsstillende sesong hittil. På 19 kamper står laget med tre fattige seire og hele 14 tap, og med syv kamper igjen å spille.

– Hvor viktig er denne kampen i dine øyne?

– Kampen er kjempeviktig. Oppsal bør aller helst vinne. Vi har ikke slått Aker Håndball denne sesongen, så denne kampen er livsviktig for å overleve, sier en av de fremmøtte supporterne. 

Lokalderbyet hadde alle ingrediensene et derby skal ha. Intensitet, trøkk i duellene og engasjement for å nevne noen. I tillegg kom utvisningene som perler på en snor. 


Det var lagt opp til fest på Oppsal Arena søndag kveld, og Oppsal fikk en bra start på kampen. Foto: Jawad Said

Fra eufori til stillhet

Med andre ord var søndagens kamp en kamp de måtte vinne for å ha håp om videre spill i Rema 1000-ligaen. Kampen startet imidlertid på verst tenkelig vis ettersom Aker Topphåndball fikk gå opp i en tidlig 2-0-ledelse. 

Den dårlige starten på kampen så ikke ut til å påvirke den unge krabaten med trommen på tribunen nevneverdig. «Oppsal, Oppsal, Oppsal» skrek han for full hals i håp om at kampen skulle snu. 

Budskapet fra den unge gutten så ut til å bli mottatt av jentene på banen. På to minutter snudde vertene 0-2 til 3-2, til ellevill og øredøvende jubel fra hjemmepublikummet. 

Med 9-6 halvveis i førsteomgang var stemningen på Oppsal Arena euforisk. Stemningen stilnet imidlertid ganske fort ettersom bortelaget snudde og ledet kampen 12-14 til pause. 

– Hvilken følelse sitter du igjen med etter førsteomgang?

– Nå er jeg dritnervøs før andre omgang, sier supporterern Lea mens hun biter på neglene sine. 

Svak andreomgang

Lufta så ut til å ha gått ut av den lille trommeslageren i andreomgang, som tok på seg hettegenseren og fulgte nervøst med på kampen i stedet.

Fraværet av trommelyden bet publikum merke i, og «hvor ble det av trommeslageren», var et høyfrekventert spørsmål blant publikum.

Det var ikke bare hos trommeslageren lufta tilsynelatende hadde gått ut på, for på banen var det bom, bom, bom og bom i starten på andreomgang for Oppsal.


Det var en resignert gjeng som innse at det ble nok et tap. Nå ser det bekmørkt ut for videre spill i toppdivisjonen. Foto: Jawad Said

– Vi må bygge på det som er positivt fra denne kampen. Vi henger ganske bra med i store deler av denne matchen, sier hovedtrener Stian Bjermeland, og legger til

– Vi blir hengende etter i store deler av andreomgangen. 

Intenst oppgjør


Marthine Svendsberget var sterk delaktig i seieren mot Oppsal, og sendte Oppsal et steg nærmere nedrykk. Foto: Jawad Said

Anført av en scoringskåt Marthine Svendsberget, fikk bortelaget bygd seg opp en solid ledelse, og vondt ble til verre for Oppsal. 

– Jeg er veldig fornøyd med å få løpt inn en del scoringer på kontringer i dag, sier Marthine Svendsberget, og skryter samtidig av Oppsal

– De viser at de er et tøft lag å slå, og vi bruker lang tid før vi klarer å hekte dem av, sier Marthine som også ble kåret til banens beste spiller. 

De knallharde duellene og taklingene satte fyr både på publikum og trenere. Frustrasjonen begynte å bre seg blant Oppsal-spillerne og hjemmepublikummet.

Attpåtil måtte dommerne tre inn og roe gemyttene mellom trenerne på sidelinjen.  

Nok et tap

Inn i kampens siste spilleminutter var det en resignert Oppsal-gjeng som skjønte at de ikke var i stand til å hente opp Aker Håndballs ledelse. Publikum erkjente det samme, og noen valgte å forlate arenaen før kampen var over. 

 I det fløyta gikk for siste kast, var det en slukøret gjeng med Oppsal-spillere som dermed måtte konstatere at sesongens 15. tap var et faktum.


Mens Oppsal-gjengen resignerer, feirer Aker Topphåndball seieren på Oppsal Arena. Foto: Jawad Said

Møter tabellnaboene

Selv om det i øyeblikket er lite som tyder på at Oppsal skal klare å overleve i Rema 1000-ligaen, kan det ligge et ørlite håp i terminlista fremover. 

Da skal Oppsal nemlig møte tabellnaboene Larvik (borte), Flint (borte), Follo HK (hjemme) og Tertnes (hjemme). Med seier i de kampene, samt en god porsjon flaks, kan det være håp om videre spill i Rema 1000-ligaen også neste sesong. 

– Vi får satse på en god treningsuke nå. Dette er ikke noe «quick fix». Vi må bare jobbe steinhardt, også synes jeg at vi viser i innledninga at vi har trua på det, så det får vi bare bygge videre på, sier Stian Bjermeland. 

 

Emneord: