Filmen kan bli den første norske til å vinne prisen for beste fremmedspråklige film. Foto SF Studios / Oslo Pictures

Oscar-nominert i to kategorier

Suksessfilmen "Verdens verste menneske" er nominert i kategoriene beste originalmanus og beste fremmedspråklige film.
Onsdag, 9 februar, 2022 - 11:36

Like etter at nominasjonene ble annonsert møtte teamet bak filmen pressen på Becco vinbar i Oslo, med jubel, latter og klemmer

– Vi er overveldet, vi er takknemlige, vi er glade, sier regissør Joachim Trier til VG. 

Han understreker at det er et svært team bak filmen, og at han er stolt over samarbeidet og rørt over at filmen har reist så bra. 


Eivind (Herbert Nordrum) ogJulie (Renate Reinsve) finner tonen i suksessfilmen. SF Studios / Oslo pictures

Spådde nominasjon

Flere utenlandske mediehus spådde en norsk Oscar-nominasjon i kategorien beste fremmedspråklige film på forhånd, blant andre den store amerikanske avisen Los Angeles skriver NRK. 

– Jeg er helt paff, jeg hadde ikke ventet det i det hele tatt, sier Eskil Vogt til NRK. Han har vært med å skrive manuset sammen med Trier. 

– Men kan dere vinne?

– Det har jeg ikke tenkt på enda. Vi er bare veldig glad for å være i godt selskap med disse nominasjonene, men alt kan skje med Oscar, sier Vogt til NRK. 

God kritikk

NRK skriver videre at «Verdens Verste Menneske» har høstet gode internasjonale kritikker. Under filmfestivalen i Cannes vant hovedrolleinnehaver Renate Reinsve prisen for beste kvinnelege skuespiller. Britiske The Times skriver blant annet at filmen er nydelig, bittersøt og nådeløs.

Årets Oscar-utdeling går av stabelen 27.mars. “Verdens verste menneske” kan da bli den første norske filmen til å vinne i kategorien beste fremmedspårklige film.