Vurderer man å reise til Russland, oppfordrer regjeringen til å ta grundige sikkerhetsvurderinger. Foto: Sean MacEntee (CC BY 2.0. Flickr)

UD fraråder reiser til Russland

Sikkerhetsrisikoen i Russland er blant årsakene til reiserådet.
Mandag, 28 februar, 2022 - 13:36

Alle reiser til Russland frarådes. Det meldte utenriksdepartementet i en pressemelding søndag kveld:

«Situasjonen i Russland er uoversiktlig og kan raskt forverres. Stengte luftrom over store deler av Europa vil vanskeliggjøre reiser til og fra Russland. Flere reisende er allerede påvirket av situasjonen». 

Sikkerhetsrisikoen for reisende fra Norge ligger blant annet til grunn for beslutningen. Det er mulighet for at demonstrasjoner og markeringer for eller imot situasjonen i Ukraina akselererer.

Generelt er det mye sosial uro i Russland, og mange er arrestert. Det vil også kunne være mangel på varer og kontanter i tiden fremover. 

Søndag ble det kjent at også Norge stenger luftrommet for russiske fly. Det melder NTB ifølge VG. Håvard Vikheim, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt ved luftfartstilsynet sa i en uttalelse til Dagbladet mandag morgen at forbudet ble formelt iverksatt fra mandag kl. 09:15. 

Utenriksdepartementet oppfordrer til å vurdere egen sikkerhet og få bekreftet gyldig reiseforsikring, dersom man velger å reise til Russland. Oppholder man seg allerede i Russland oppfordrer regjeringen til å gjøre grundige sikkerhetsvurderinger, og følge utviklingen tett.

Emneord: 
Tags: