Therese Johaug vant sin andre gullmedalje etter dagens OL-distanse. Foto: Aktivioslo (CC BY-NC-ND 2.0 Flickr)

Seiret etter tett duell

Etter en intens sekundstrid, ble det gull til Therese Johaug på dagens 10-kilometer klassisk.
Torsdag, 10 februar, 2022 - 11:24

Det stod om 0,4 sekunder i gullkampen mellom den norske langrennsløperen Therese Johaug og finske Kerttu Niskanen på dagens OL-distanse.

Niskanen gikk i mål to minutter etter Johaug på intervallstarten. Og på spørsmål om hvordan disse minuttene opplevdes, svarte Johaug dette i et intervju med VG

– De to minuttene da jeg sto og ventet var blant de verste i karrieren min. Det var en fantastisk følelse da det gikk. Det er desto mer gledelig når slike ting går din vei. Jeg opplevde en enorm gledesrus da tidelene var på min side, sier Johaug til VG.

Men det var ikke bare gullet som ble dagens snakkis. For i målområdet etter løpet, mens kameraene og mikrofonene fortsatt var rett ved, fikk Johaug et spørsmål fra en i det norske støtteapparatet om dette var hennes siste løp. 

Og gullvinneren svarte bekreftende på dette spørsmålet.

Men etterpå forklarte Johaug situasjonen på denne måten til NRK

– Det var internt humor mellom meg og min smører. Han sa her at «det er det siste løpet du går for dette klarer jeg ikke mer». Men, nei, jeg skal gå flere løp her i OL, sier Johaug til NRK. 

 

 

 

 

Emneord: 
Tags: