En alarm er ofte ikke nok for å fikse døgnrytmen etter den først er blitt forskjøvet. Stress, brudd av daglige rutiner og brå endringer i livet kan være utløsende årsaker for søvnproblemer i pandemien, sier søvnterapeut Aleksander Andersen. Foto: Marco Verch (CC BY 2.0 Flickr)

Søvneksperter bekymret etter korona

En ny undersøkelse viser at tjue prosent opplevde verre søvn i pandemien. Søvneksperter viser bekymring.
Fredag, 18 februar, 2022 - 15:48

De siste par ukene har restriksjoner blitt løftet og mange studenter og folk i arbeid har opplevd en brå overgang fra hjemmekontor og hjemmeskole til fysisk oppmøte. Samtidig viser en medisinsk undersøkelse fra BMJ Open at tjue prosent av mennesker opplevde verre søvn i koronatida enn vanlig. Søvnekspert og terapeut ved Søvnklinikken Aleksander Andersen sier til Journalen at det er bekymringer for at noen vil ha vedvarende søvnproblemer utløst av pandemien.

Journalen har besøkt en 19 år gammel student fra NTNU som selv har opplevd forverring av søvn og døgnrytme både under og etter pandemien.

 

Emneord: