Stabæk spilte seg ubeseiret til topps i serien denne sesongen. Laget har en målforskjell på 103 mål. Og mål ble det i onsdagens kamp også, her er laget etter de scoret sitt første av totalt fire mål. Foto: Amanda Vennemo

Stabæk tok gull - venter med seiersfesten

Stabæk vant seriefinalen mot Ready, men det blir ingen storslått feiring ennå, for det er NM-gullet som henger høyest for bærumsklubben.
Torsdag, 10 februar, 2022 - 15:26

Stabæk – Ready 4-3

Dueller som denne ble det mange av under kveldens kamp. Her ser du Stabæks Petter Yngve Løyning og Readys Felix Emanuel Ljungberg i tett kamp om ballen. Foto: Amanda Vennemo

Onsdag kveld var det duket for seriefinale på Stabekkbanen i Bærum. Serieleder Stabæk møtte tabellnabo Ready fra Oslo for en avgjørende kamp. Etter 90 intense minutter gikk Stabæk av med seieren.

De to lagene har gjennom hele sesongen knivet mot hverandre i toppen av eliteserien i bandy for herrer. Før kveldens seriefinale var det kun ett poeng som skilte dem. Stabæk ledet med sine 32 poeng over Readys 31 poeng. Det ble litt av en kamp, til pause sto stillingen 2-2.

Det ble seiersbilde og pokal på gutta etter kampen. Pokalen er bare på lån, den må gis fra seriemester til seriemester. I år fikk Stabæk den av kveldens motstander og tidligere serievinner, Ready. Foto: Amanda Vennemo

– Det var veldig tett, tettere enn vi trodde før kampen faktisk. Det var spennende, men det gikk bra. Heldigvis! Forteller en lettet stabæk-kaptein Magnus Høgevold etter kampen.

Nå kan Stabæk smykke seg med både pokal og gjev tittel. Sist gang de vant eliteserien var i 2019.

– Det er veldig deilig! Nå har det vært to amputerte sesonger og da var det gøy å endelig vinne det første som gjelder etter to lange år, sier Høgevold.

Hjemmelaget scoret de to første målene. Så svarte Ready med to mål de også. Stabæk-kapteinen fortalte til journalen at de i pausen ble enige om å fortsette å spille slik de hadde trent på. De er tross alt ubeseiret så langt denne sesongen.

– Det har fungert gjennom hele sesongen, så det var ikke noen grunn til at det ikke skulle funke i kveld, sier Magnus Høgevold.

I andre omgang tok begge lagene tak i kampen, dommerne fikk mye å holde styr på. Foto: Amanda Vennemo

Etter pause scorte hvert av lagene sine tredje mål med to minutters mellomrom. Det ble tjue nervepirrende minutter med flere utvisninger og stopp i spillet, før Stabæks Fredrik Randsborg scorer på straffeslag. Kampen endte 4-3 til Stabækgutta.

Onsdagens kamp var både fartsfylt og tett, men Stabæk ble vanskelige å stoppe i denne siste serierunden. Her ser du Stabæks nummer 9, Nicolai Rustad Jensen. Foto: Amanda Vennemo

Ett mål for lite for Ready

Ready måtte ta til takke med en andreplass i serien.

– Hvor gikk det galt?

– Nei si det, jeg vet ikke. Jeg har ikke tenkt så mye over det. Det var en jevnspillt kamp og så får de det målet som de trenger for å vinne kampen. Det kunne gått begge veier, oppsummerer readyspiller Fredrik Nordby etter kampen.

Ingen er helt fornøyde enda

Verken Bærums- eller Oslolaget er fornøyde helt enda. Begge lagene sikler på NM gullet, og startskuddet går allerede neste uke. Der får Ready en ny sjanse på å slå erkerivalen fra nabobygda.

– Det ser vi frem til, smiler en revansjelysten Nordby fra Ready.

De to lagene har lenge vært rivaler og kjemper om å være norges beste bandylag. I ukene fremover skal vi få svar på hvem som stikker av med den offisielle norgesmester- tittelen. Foto: Amanda Vennemo

Men Stabæk har ingen planer om slippe Ready til i NM heller.

– Norgesmesterskapet er hovedmålet for sesongen. Kampen idag ser vi på som trening for det kommende mesterskapet, det er det som virkelig gjelder, sier Stabæk sin kaptein Magnus Høgevold.

Det var tydelig at guttas fokus lå på det neste målet. Til og med seiersropet “stabækgutt” lot vente på seg.

– Det blir ikke noe stabækgutt for seriemester, ler en av gutta på vei av isen.