Det ble to runder på siste skyting for Tiril Eckhoff. Foto: Marte Nyløkken Helseth

Stafettnedtur for Eckhoff: - Fikk skjelven

Det ble to runder, åtte ekstraskudd og 4. plass på de norske jentene på dagens skiskytingsstafett.
Onsdag, 16 februar, 2022 - 14:15

Det var svenskene som gikk jublende til mål i dagens skiskytingsstafett. De tok et historisk OL-gull, da de verken har vunnet en OL- eller VM-stafett i skiskyting tidligere. 

Tross gode prestasjoner fra de norske kvinnene var Norge aldri med i gullkampen. Det endte med en sur fjerdeplass for de norske skiskytterne. 

– Jeg ristet som et løvblad. 

Under Tiril Eckhoffs siste skyting tok vinden seg opp og hun fikk skjelven. Det endte med to strafferunder og en foreløpig 12. plass i sporene. 

– Jeg fikk skjelven og hadde ikke noen sjanse. Jeg ristet som et løvblad. Det var skitt. Det var som å drikke 40 Red Bull og 40 kaffekopper og så forsøke å stå stille. Det er dritt å ødelegge for resten av laget, sier Tiril Eckhoff i et intervju med Discovery etter etappen. 


Tidligere skiskytter, Annette Sikveland, fulgte spent med på dagens kvinnelige skiskytingsstafett. Foto: Privat

Tidligere skiskytter Annette Sikveland forteller at høydemeterne og den tynne luften kan ha vært en faktor for Eckhoff sin smell.

– I tillegg har hun nok vært ganske ivrig for å kommet inn mot standplass. Hun lå jo et stykke bak, og gikk kanskje hardere enn hun pleier. De vanskelige forholdene fører til at hun ikke får gjort det slik hun pleier å gjøre det, og hun må stå lenge og holde. Da tror jeg det er lett å få en slik skjelv, sier den tidligere skiskyteren til Journalen.

Reiste hjem etter kollaps

Det er flere løpere som har slitt med høydemeterne under årets OL. Blant annet måtte Ingrid Tandrevold reise hjem etter en kollaps som beskrives å ha kommet fra en høydesmell. 

– Det er fortere å gå seg stiv og vanskeligere å få det vekk, når man går i høyden slik som man gjør i årets OL. Kunsten er å holde seg i området hvor man ikke bikker å gå seg stiv, fordi det er så vanskelig å få det vekk når man går i høyden, sier Sikveland om Eckhoff sin skjelv. 

Gode prestasjoner

Tross en skuffende fjerdeplass, hadde det kvinnelige landslaget en rekke gode prestasjoner. Sikveland trekker frem Karoline Knotten og Ida Liens prestasjoner som spesielt gode. 

– Både Knotten og Lien gikk helt fantastisk i dag. De leverte. Ida Lien har jo blitt en sånn stafettmester, kan det virke som, understreker Sikveland. 

Karoline Knotten steppet inn som reserve for Ingrid Tandrevold. Hun leverte godt på førsteetappen i sin første mesterskapsstafett og greide seg uten ekstraskudd. Sikveland understreker at reserveløperne ofte viser seg å gjøre gode prestasjoner. 

– For Knotten var det jo bare vinn-vinn. Hun har ikke fått tid til å gå å tenke så mye på det, hun blir bare kastet inn i det og må mobilisere, avslutter Sikveland. 

Emneord: