De norske utøverne vil kjempe i verdenscupen med russerne til helgen. Foto: Jacques Holst / Holmenkollen skifestival (CC BY-NC-SA 2.0) Flickr.

Ulvang ønsker ikke russisk deltakelse i verdenscupen

FIS lar Russland delta under verdenscupen i Holmenkollen til helga, men Ulvang er tydelig på at han ikke ønsker russisk deltakelse.
Mandag, 28 februar, 2022 - 13:54

Det Internasjonale Skiforbundet (FIS) bekrefter til NTB at Russland kan delta på verdenscupen til helgen, ifølge Nettavisen.

– FIS har vært klar i sin innstilling når det gjelder russiske utøvere og alle FIS-konkurranser. For å sikre rettferdige og inkluderende konkurranser på alle FIS-arrangementer, skal ikke nasjonale forbund eller lokale arrangører utestenge utøvere på grunn av kjønn, rase, nasjonalitet eller seksuell legning, skriver kommunikasjonsdirektør Jenny Wiedeke i en epost til NTB.

Leder for langrennskomiteen i FIS Vegard Ulvang sier derimot til NRK at han ikke ønsker at de skal delta. 

– Jeg synes ikke vi skal ha russere på start. Ukraina er medlem av FIS, og de er under angrep. Vi kan ikke ha det slik at de som blir skutt på, flykter hjem for å krige, men at de som skyter, får gå, uttaler Ulvang til NRK.

Ulvang sier at idretten ikke kan være utydelig i denne sammenhengen. 

– Russiske idrettsmenn er offiserer. Det gjør symbolverdien enda større, sier han til NRK. 

Lørdag 26. februar sendte Norges skiforbund ut en pressemelding om at de ikke ønsker at russiske utøvere skal delta på renn i Norge.

“Styret i Norges Skiforbund har i dag drøftet situasjonen knyttet til Russlands invasjon av Ukraina, og hvordan dette påvirker de kommende verdenscuprennene og verdensmesterskapet i Norge. Norges Skiforbunds beskjed til Russland og russiske utøvere krystallklar: Vi ønsker ikke deres deltakelse”, sier Skiforbundet i pressemeldingen

 

Emneord: 
Tags: