Mikaela Shiffrin (26) var USAs store gullhåp under OL i Beijing. Foto: shiffski´13 (CC BY-NC-ND 2.0 Flickr)

USAs gullfavoritt i alpint kjørte ut igjen

Mikaela Shiffrin (26) var USAs store alpint-håp under OL i Beijing. I går kjørte hun ut av bakken for andre gang på rad dette mesterskapet.
Onsdag, 9 februar, 2022 - 14:05

USAs storfavoritt under årets vinter-OL er alpinisten Mikaela Shiffrin. I 2014 tok hun gull i slalåm i Sotsji som 18-åring, og gull i storslalåm i Pyeongchan 2018.

Shiffrin har 47 verdenscupseiere bak seg, og er den mestvinnende slalåmkjøreren uansett kjønn. Under gårsdagens renn brøt hun, og kjørte ut av bakken.

– Det verste som skjer, er dette. Jeg fullførte ikke i OL, kom igjen, sier Shiffrin til NRK etter rennet. 

Tårevåt slutt i bakken

Forventningene til alpintstjernen var skyhøye, men gårsdagens renn endte i tårer for Shiffrin. Hun kjørte ut fra bakken for andre gang i årets mesterskap, og satt seg ned gråtende med hodet kikkende ned i kunstsnøen.

– Jeg tror jeg bare ønsket å ta en pause og prøve å prosessere hva jeg gjorde feil. Ikke bare i den svingen, men hva jeg har gjort feil i dag, denne uken og i livet. Jeg hadde en mentalitet jeg trodde var ganske sterk i dag, men jeg tok helt feil, sier Shiffrin til VG.

– Jeg skal prøve å få fokuset på plass igjen, det funket ikke så bra etter storslalåmen, men vi får se, legger hun til.

Emneord: