Vålerenga fikk en treg start på kampen, og havnet tidlig bakpå. En snuoperasjon sørget imidlertid for at det ble hjemmeseier. Foto: Jawad Said

Vålerenga-seier i byderbyet mot Manglerud Star

Vålerenga våknet til live etter en svak første periode, og vartet opp med en sterk snuoperasjon mot tabelljumbo Manglerud Star.
Torsdag, 10 februar, 2022 - 22:45

Vålerenga – Manglerud Star 5-2

Etter 2-1-tapet for Lillehammer på tirsdag var det et revansjelystent Vålerenga-lag som tok imot tabelljumbo Manglerud Star på Jordal Amfi torsdag kveld.

Anført av en leken og brennheit David Jonathan Booth, ble det en innholdsrik kamp. Etter kampen høstet han mye skryt fra flere hold.

– Han er en kjempespiller. Man ser det på treningene og seriøsiteten, han trener steinhardt, og er 100 prosent i alt han gjør, sier keepertrener Joachim Svendsen.

– Jeg er virkelig glad for å kunne bidra for laget, sier David Jonathan Booth selv.

Tidlig kalddusj

Vålerenga fikk seg imidlertid en real kalddusj før det var spilt fem minutter, da gjestenes Lucas Trygg sendte bortelaget i føringen etter en god kontring. Det til tross for at hjemmelaget hadde dominert i banespillet.

Manglerud Star tok tidlig ledelsen på Jordal Amfi. Foto: Jawad Said

Manglerud Star hadde flere gode overgangsmuligheter, og var slettes ikke ufarlige da de nærmet seg Vålerengas mål.

Fortjent utlikning

Vålerenga fikk en tidlig kalddusj, men maktet å komme tilbake i kampen. Foto: Jawad Said

Det tok imdilertid ikke lang tid før vertene slo tilbake. Etter litt klabb og babb foran Manglerud Star-målet, banket Svein Petter Falk-Larssen inn utlikningen etter elleve minutter.

Vålerenga fortsatte kjøret mot Manglerud Star-målet etter utlikningen, men klarte ikke å overliste Ole Morten Furseth til tross for flere store sjanser.

Effektivt bortelag

Mens Vålerenga misbrukte sine muligheter, var gjestene fra Manglerud svært effektive foran mål. To minutter før første periode var over, økte bortelagets Christoffer Berger til 1-2, som også var resultatet etter første periode.

Manglerud Star scoret to mål i første periode. Foto: Jawad Said

Booth ledet an i snuoperasjonen

Vålerenga-dominansen fortsatte i andre periode. Bortelaget hadde på sin side noen gylne muligheter på kontringer, blant annet ved Lucas Trygg, som bommet alene med keeper og misbrukte muligheten til å øke til 1-3.

Mot slutten av andre periode, valgte Vålererngas David Jonathan Booth å ta saken i sine hender. Først banket han inn to scoringer på to minutter, før Sebastian Johansen la på til 4-2 - og plutselig hadde hjemmelaget snudd kampen.

– Jeg var skadet en stund, så det var en veldig frustrerende januar. Men nå føles det bra å komme tilbake på isen og bidra, sier han.

Det ble til slutt en komfortabel seier for Vålerenga. Her feirer de kampens 5. og siste mål. Foto Jawad Said

Hat-trick

David Jonathan Booth var ikke ferdig for kvelden, og la på til 5-2 for Vålerenga i tredje periode med sin tredje scoring.

Dermed endte det til slutt med en komfortabel seier for Vålerernga etter en treg start på kampen.

Seieren gjør at Vålerenga klatrer opp til en fjerdeplass på tabellen. Manglerud Star forblir nederst på tabellen.