Vanir vinner sin første kamp denne sesongen. Foto: Skjermdump (Med tillatelse fra Aim Studios)

Vanir tok sin første seier i Telialigaen

Søndag 13. februar møttes Vanity og Bifrost i Telialigaen.
Tirsdag, 15 februar, 2022 - 14:14

I den tredje serierunden Telialigaen møttes Vanir og Bifrost til en best av tre. Begge lagene har tapt sine to første kamper, men i kveld var det Vanir som tok sine første poeng.

Det var Aim Studios som strømmet kampen på strømmetjenesten Twitch.

Første kamp startet relativt rolig med ingen klar leder de første 20 minuttene. Vanir fikk first blood i kampen og var stort sett i kontroll hele veien. Tempoet dro seg opp etter at Vanir klarte å stjele dragen fra Bifrost, og det virket som om det var umulig for Vanir å tape etter det. Vanir vant kontrollert på det 28. minutt og tok dermed en 1-0 ledelse.


Vanir tar en 1-0 ledelse. Foto: Skjermdump (Med tilltatelse fra Aim Studios)


Endre “Slemdre” Luktvasslimo spiller for tiden i Bifrost. Foto: Privat 

Endre “Slemdre” Luktvasslimo, som spiller rollen “ADC” for Bifrost, hadde dette å si om første kamp:

– Første gamet draftet vi hardt early game (early game vil jeg også si er en av våre styrker per nå) for å prøve å sikre oss drager og en tidlig soul. Vi mistet momentumet når vi mistet tredje dragen, og skjønte fort at vi kom til å bli outscalet hvis vi ikke gjorde noe mer drastisk, sier han.

Andre kamp

Det startet mye mer blodig i den andre kampen der Vanir tar en tidlig ledelse. Det er mange småkamper, og det er tydelig at begge lagene hadde større fokus på å kontrollere kampen fra start. Det ble mye fram og tilbake, men Bifrost tok en liten ledelse etter de første 15 minuttene. Bifrost spilte mye bedre denne kampen, men det er Vanir som tok seieren etter en rotete kamp, og dermed er det Vanir som vinner denne serierunden. Det blir 2-0 til Vanir.


Høyt tempo i den andre kampen. Foto: Skjermpdump (Med tillatelse fra Aim Studios)

Forventninger

– Jeg vil si våre forventninger som lag og organisasjon er å nå sluttspill og vinne, sier Luktvasslimo.

Kommentator i Telialigaen, Fabian “Thinked” Hauk Hopland, deler sine meninger om kampen mellom Vanir og Bifrost.

– Vanligvis så har vi ganske grei peiling på hvordan utfallet av kampen kommer til å se ut. Kampen mellom Vanir og Bifrost var et unntak. Nye kombinasjoner av spillere i tillegg til at lagene var stilt relativt likt i nivå gjorde det vanskelig å forutse utfallet, som også var en av grunnene til at vi valgte å sende kampen. Vanir har alltid vært kjent for sine kaotiske fights der de mirakuløst kommer seg vinnende ut. På den andre siden har vi Bifrost som er bygget rundt agressive jungler som bærer laget. Dette betydde action fra første sekund.

Ordliste

Twitch - Populær strømmetjeneste der hvem helst kan strømme at de spiller spill.

Early game - Den tidlige fasen av spillet.

Draft - Fasen der hvert av lagene velger karakterene sine.

Drager/Soul - Et mål i spillet som styrker laget.

Outscalet - Skalering utover spillet. (Noen karakterer er sterkere tidlig i spillet, mens andre blir bedre jo lengre det går)

Jungler - En av fem roller i spillet.

ADC (Attack Damage Carry) - En av fem roller i spillet.

 

Emneord: