Kunstløper Yuzuru Hanyu prøvde å vinne sin tredje gullmedalje i OL, men mislyktes. Foto: Jonas Suni (CC BY-NC-ND 2.0 Flickr)

Yuzuru Hanyu falt i forsøket på historisk hopp

Den doble olympiske mesteren mistet sjansen til å skrive historie.
Torsdag, 10 februar, 2022 - 15:08

Yuzuru Hanyu fra Japan vant OL-gull i kunstløp i 2014 og 2018, og under årets OL hadde han som mål å lande et av de vanskeligste hoppene i historien.

Hanyu prøvde seg på en firedobblet axel, et hopp som aldri har blitt landet i en konkurranse, men endte opp med å falle. Han endte til slutt på fjerdeplass med en poengsum på 238.21, ifølge VG.

– Jeg falt på Axel og falt på Salchow, men jeg klarte alt i andre omgang. Det handler om å falle og reise seg opp igjen, sier Hanyu til Olympics.

Nathan Chen fra USA vant singel-konkurransen foran japanerne Yuma Kagiyama og Shoma Una.

Oversvømt med sympati

Selv om han ikke landet den firedobbelte axelen, forkortet 4A, har flere fans skrevet støttende meldinger på Twitter:

– I’m really crying because yuzuru did the best 4A attempt he’s ever done in competition AT THE OLYMPICS FREE SKATE. the very goal he was focusing on here, skrev @michaeljardins.

I 2021 måtte Hanyu trekke seg fra flere konkurranser på grunn av en leddbåndsskade i høyre ankel, men det stoppet ham ikke fra å trene på det vanskelige hoppet.

– Jeg vil takke alle sammen for all støtten. Jeg vet ikke om jeg skøytet til deres forventninger og jeg beklager hvis jeg ikke gjorde det. Alt jeg vil, er å takke dem som har støttet meg for alt, avslutter Hanyu.

Emneord: