Manglerud Star hadde god grunn til å feire etter torsdagens prestasjon i kvalifiseringen. Foto: Aina Marie Canillas Flekke

Både Grüner og Manglerud får bli i Fjordkraftligaen

(Grüner - Manglerud Star 2-3 e.f.) Ett poeng til hvert av Oslolagene var nok til å sikre spill i øverste divisjon i norsk ishockey.
Fredag, 1 april, 2022 - 10:00

Torsdag kveld var det duket for siste seriekamp i kvalifiseringen til Fjordkraftligaen 2022/23. Som de to nederste lagene i Fjordkraftligaen, måtte Grüner og Manglerud Star delta i denne sesongens nedrykkskvalifisering, sammen med Comet og Narvik fra divisjonen under. I en nedrykks-kvalikserie må de fire lagene spille om to plasser i Fjordkraftligaen, og etter gårsdagens kamp sikret både Grüner og Manglerud Star seg hver sin plass for neste sesong.

I trøbbel etter første periode

Før torsdag hadde Grüner vunnet 4 av sine 5 kamper så langt i nedrykkskvalifiseringen, og de så etter å bygge videre på denne formen under kampen mot Manglerud Star. Likevel tok det ikke lang tid før Manglerud Star satte pucken i mål. Allerede halvveis inn i første periode kom første mål, etterfulgt av enda ett mål like etter. Da første periode opphørte, hadde Manglerud sneket seg forbi på tabellen og lagt seg over Grüner med snaue to poeng.

Mange muligheter, men ingen mål

Andre periode bestod av en god mengde offensivt press fra begge lag, men det ble for knotete foran mål. Ingen av lagene klarte å få inn en scoring, og det lød stor misfornøyelse blant publikum for hvert målforsøk som gikk i vasken.

Det var mye frustrasjon i jaget etter avgjørende målpoeng. Foto: Aina Marie Canillas Flekke

På samme tid spilte Comet og Narvik sin kamp, der også dette resultat ville ha betydning for tabellplassering. Dersom Grüner ikke fikk sanket inn poeng, kunne ett mål fra Narvik være med på å dytte Grüner fra andreplass til tredje, og ut av kvalifiseringen. Det var altså vesentlig for Grüner å få inn et målpoeng, for å kunne gjøre seg uavhengig av resultatene fra Narvik - Comet-kampen.

Redder seg selv til slutt

Halvveis i tredje periode ga ikke spillet noe ytterlige resultat, til tross for at Grüner stod med nesten dobbelt så mange skudd på mål. Kampresultatene så på dette øyeblikket ut til å forbli stabilt etter de to målene Manglerud satt i første periode, men da klokken viste 10 minutter igjen smalt det til fra Grüner. 19 år gamle Sebastian Labori Christiansen scorte Grüners første mål.

- Det lå litt i lufta at vi skulle tape, men så i tredje periode satt vi her inne og fyrte oss opp og så gikk det bra til slutt, forteller 19-åringen.

Herfra gikk det oppover og fire minutter senere putter Tobias Skuterud mål nummer to for Grüner, og stiller lagene likt.

- De siste kampene våre har vi slitt med første-periodene våre, så det har kanskje blitt en rutine at vi tar oss opp mot slutten, sier Christiansen.

Etter disse målene virket begge lagene tilfreds med å ha oppnådd ønsket poeng, og tavlen viste 2-2 ved kampslutt, før tilleggspillet.

Uavgjort ga lagene ett målpoeng hver, som var nok til å sikre dem en sesong til i Fjorkraftligaen. Foto: Aina Marie Canillas Flekke

Trener for Grüner, Morten Elverud, mente de klarte å møte mostanden ved å spille mer strukturert. Også tidligere i sesongen sa Elverud til Journalen at han ønsket at laget skulle bli flinkere på å følge kampplanen, og mener at det nå er noe de mestrer.

- I første periode fløy vi litt og spillte én og én, men i andre og tredje periode fikk vi til å spille mer som en enhet, noe som er er viktig for oss, forteller han.

Han snakker også om betydningen av kampplanen når det er snakk om unge spillere.

- Vi har ett ungt lag med mange tanker og mye vilje, men vi trengte å få på plass strukturen igjen for å klare å hente oss inn, sier han.

Det ble Manglerud Star som fikk score siste mål i tilleggstiden og stillingen ble da 3-2 ved overtid, men jubelen var like stor fra begge lag. Selv om Manglerud Star huket inn ett poeng mer enn Grüner, fikk de begge nok poeng fra kampen til å forbli på første- og andreplass i kvalikserien. Dermed blir begge Osloklubbene å se i den øverste divisjonen i Norsk hcokey, også neste sesong.