Russere, ukrainere og nordmenn møtte opp utenfor den russiske ambassaden 28. februar. Foto: Hannah Solberg-Wåtland

Demonstrasjon mot russisk invasjon

Russlands invasjon av Ukraina berører flere og skaper demonstrasjoner i Oslo.
Mandag, 7 mars, 2022 - 14:39

Mandag 28. februar var mange samlet utenfor den russiske ambassaden i Oslo for å vise solidaritet med Ukraina. “Russians against war!” og “Stopp krigen!” var dominerende og gjennomgående rop utenfor ambassaden. 

Gjennom ukrainske flagg, taler og gitarspill viste demonstrantene sin solidaritet med Ukraina. En russisk dame fra demonstrasjonen beskriver den pågående invasjonen som uvirkelig, ekstremt vondt og skummelt.

Amnesty jobber nå for å ivareta menneskerettighetene under krigen. Politisk rådgiver i Amnesty Norge, Patricia Kaatee, problematiserer den russiske krigføringen i Ukraina og de statskontrollerte mediene i Russland.

 

Emneord: