Anita Maria Strand er fornøyd med seierne i helgen. Foto: Knut K. Ekelund

Fikk både gull og sølv på kroken

I helgen som var sto NM i fluekast for tur. Både Frida Josephsen og Anita Maria Strand dro hjem mer enn bare en medalje.
Tirsdag, 29 mars, 2022 - 10:59

– Nei, Det gikk jo bra, forteller Anita Maria Strand.

Strand kunne etter helgen både ta med hjem NM gull i presisjon, sølv i lengde og NM gull sammenlagt.

– Det føltes veldig bra fordi jeg satt ny personlig rekord, det var det som var det beste for meg, forteller vinneren videre som  fikk 65 av 80 mulige poeng i konkuransen.

Uforventet seier

Frida Josephsen tok også med seg flere medaljar. Hun vant både gull i lengde og sølv i prestasjon.

– Det var jo veldig deilig og endelig få gull i lengde, så var det litt uforventet også, forteller Josephsen

Hun forteller at Strand har ligget foran henne lenge, så det at hun skulle vinne kom ikke helt forventet. Kastet som gjorde at hun gikk av med seieren var på ca 29,5 meter.

Begge vinnerne forteller at det er fedrene som var med på å gjøre at de ble interessert i sporten.  Begge fedrene gikk i fiskeklubb hvor de trente til fluekast, som gjorde at de to forskjellige jentene også ble med på det, og nå har begge medaljer i NM.

Forskjellen på presisjon og lengde

Presisjon og lengde er to ulike konkurranser som man kan stille i under NM.  Anita Maria Strand og Frida Josephsen stilte i begge konkurransene og fikk medaljer i begge.

Strand forklarer at lengden handler om å på fire minutter kaste flue lengst mulig, hvor det lengste kastet blir det som avgjør om du vinner. Presisjon derimot er å treffe en blink med fluen. Denne blinken har flere ringer som gir ulike poeng, og  makspoeng er 80. I presisjon holder du på i fire runder på fire minutter.

For første gang ble også NM filmet av NRK, noe som var litt uvant for Anita Maria Strand. 

– Det er helt utrolig at jeg klarte å stenge ute både alle som var der og hele tv-teamet, og kamera og alt. Det hadde jeg ikke regnet med at jeg klarte for å si det sånn, men det var vell litt sånn at jeg gikk litt ordentlig inn for å klare det, forteller Strand til slutt. 

 

 

 

 

 

 

 

Emneord: