Moa Bernvid (f.v.), Mari Kristiansen, Helene Bwiza Karlstrøm etter kampslutt i Lihallen. Alle spillerne var på banen da Gjelleråsen gikk seirende ut av oppgjøret mot Østensjø. Foto: Henrik Ekaas Berge

Gjelleråsen med viktig seier i serieinnspurten

5-2-seieren over Østensjø gjør at Gjelleråsen er med i kampen om medalje.
Torsdag, 3 mars, 2022 - 00:04

Både Gjelleråsen og Monolitten står med 34 poeng med tre kamper igjen av serien. Gjelleråsen-kaptein Mari Kristiansen var tilfreds med det laget hennes leverte onsdag kveld. 

– Jeg er veldig førnøyd, vi spilte akkurat som vi planla å gjøre. Vi ønsket å gå ut i høyt tempo, og det synes jeg vi klarer. I tillegg klarer vi å holde et høyt tempo gjennom hele kampen, sier Kristiansen etter 5-2-seieren over Østensjø. 


Hovedtrener Jonas Bovang ser lyst på mulighetene for å sikre tredjeplassen på tabellen. Foto: Henrik Ekaas Berge

– Jeg synes at vi starter kampen slik vi ønsket. Vi var veldig aggresive, og vant ballen høyt i banen. Østensjø lå veldig lavt, og vi klarte å skape trøkk i deres boks, legger Gjelleråsens hovedtreneren Jonas Bovang til.

Pangåpning fra vertene

Gjelleråsen åpnet med scoring allerede etter 59 sekunder spilt, da Madeleine Holte Tinholt lurte Østensjø-keeperen med en skuddfinte før hun satt ballen i det åpne målet.  

Syv minutter senere doblet Gjelleråsen ledelsen på nærmest identisk vis som den første scoringen. Moa Bernvid skar innover i banen, lurte keeperen og doblet ledelsen.

Østensjø satt inn en redusering etter at Ane Øvstedal slo en fin pasning opp på en umarkert Emilie Broch foran Gjelleråsen-målet. Broch fikk dermed en enkel jobb med å redusere til 2-1.

Hjemmelaget skapte derimot mest i første perioden, og Gjelleråsen-kaptein Mari Kristiansen fikk æren av å sette vertene sin tredje scoring for kvelden. Det skjedde mens Gjelleråsen var i undertall etter at Caroline Hicks Johnsen fikk en to-minutter etter kvarteret spilt.

– Målet kom i undertall. Vi fikk veldig god rull på ballen og spilte oss fint igjen slik at jeg kom alene med keeper og satt ballen i mål, forklarer Kristiansen etter 3-1-scoringen. 

Straffescoring for Østensjø

Andreomgangen var lenge en stillingskrig, men gjestene fikk straffe etter kvarteret spilt. I 1-mot-1-duell mot Gjelleråsen-keeperen gjorde Miriam Grønvold ingen feil og satt straffen i mål.

– I andreomgangen synes jeg vi blir litt ubekvemme. Vi kommer oss ikke inn i deres boks, og spiller mye rundt. Vi får litt problemer, så en litt svakere periode der, men fortsatt stabilt og bra, sier Jonas Bovang.

Moa Bernvid sørget for nok en Gjelleråsen-scoring med 15 sekunder igjen av andre periode, mens Caroline Hicks Johnsen satt kampens siste og eneste scoring i tredje periode. 

Lukter på medalje

I etterkant av serien skal det spilles sluttspill for de fire øverste lagene på tabellen, hvor førsteplassen får velge hvem de ønsker å møte i semifinalen. 

– Sluttspill  er sluttspill. Vi går inn som “underdogs”. Jeg tror både første- og andreplassen på tabellen ønsker å møte oss fordi de ønsker en lett vei til finalen. Men det kommer de ikke til å få, fordi vi kommer til å krige til vi ikke kan stå på beina, avslutter Bovang.