Grüner dominerte spillet under tirsdagens kamp. Foto: Benjamin Kvaale

Grüner leverte under press

(Grüner - Comet 6-2) Med en overlegen seier mot Comet, ser Grüner ut til å kunne sikre seg Fjordkraftliga spill også neste sesong.
Onsdag, 30 mars, 2022 - 10:18

En imponerende lagprestasjon sørger for at Osloklubben leder tabellen inn mot siste kvalikkamp i fjordkrafligaens nedrykkstrid. Skjebnen er nå i deres egne hender, og et poeng vil sikre plassen. Hovedtrener Morten Elverud tar likevel ingenting for gitt.

– Det er en farlig øvelse å tenke at et poeng er nok, så vi må ha samme inngang som alltid. Det er de samme prinsippene som gjelder, så å spille for å få et poeng har jeg ikke stor tro på.

Anton Blomberg skinte på isen under dagens kamp og ble banens beste. Han mener viktigheten av å sikre spill i den øverste divisjonen i Norsk hockey ikke kan underdrives.

– Det er viktig for alle på laget å sikre spill i den øverste divisjonen neste sesong. Uansett om man vil ta steg videre til andre steder, eller om man vil bli i klubben neste sesong, så støtter vi hverandre og gir alt. 

Må begynne å trekke det lengste strået

Grüner slet stort i ligaspillet denne sesongen. Om de holder seg i divisjonen har laget som mål å hevde seg mer.

– Vi må begynne å ta flere poeng i de 17 kampene vi taper med et mål, så jeg mener vi allerede konkurrerer, men vi må bli flinkere til å ta poeng når vi er i nærheten. Vi har et lag som er 22,5 år i snitt, så vi har mange spillere som neste år vil heve laget ved å bruke erfaringen de har fått denne sesongen.

Overbevisende prestasjon

Gruner startet kampen godt, og etablerte et tidlig press på gjestene fra Halden. Man kunne tidlig kjenne lukten av en scoring, og etter kun tre minutter sto det 1-0 på tavla i Gruner hallen.  En av Grüners viktigste spillere Tim Robin Johnsgård styrte pucken fint i nettet.


Grüner stormer mot fjordkraftliga spill neste sesong. Foto: Benjamin Kvaale

I andre periode så det til tider ut som Gruner var på powerplay selv om Comet hadde alle fem spillere på isen. Grüner flyttet pucken fint i offensiv sone, og satte hele fire mål i nettet. På 5-1 målet skulle man tro det var et NHL lag i storform som var ute på isen. Samtlige Grüner spillere berørte pucken før den ble fintet elegant i mål av Sebastian Christiansen. 

Ble det sagt noe i pausen som ga dere en ekstra piff inn mot andre periode?

– Vi visste at vi måtte ta tre poeng i denne kampen for å kunne ha mulighet til å holde oss i divisjonen. Da er det bare å komme seg ut på isen og heve seg med en gang, sier Blomberg. 

Grüner gikk ut hardt i de to første periodene, og de kjørte samme stil i den tredje. Det kom ikke noe tidlig mål i den siste perioden, men med tre minutter igjen på klokka satte Gruners Christoffer Gozzi kampens åttende mål. Videre kontrollerte Osloklubben spillet godt noe som førte til at seieren kom trygt i havn ved kampslutt. Ved kampslutt sto det 6-2 på måltavla. 

Emneord: 
Tags: