Mange folk kom for å støtte de lokale kunstnerne. Foto: Regine Lund Kristensen

Marked for lokale kunstnere

Søndag 6. mars arrangerte Blank Space Oslo et marked for lokale kunstnere.
Søndag, 6 mars, 2022 - 22:42

Blank Space er et kreativt ressurssenter for kunstnere og designere. Det ble dannet i 2013. De jobber med å få frem lokale kunstnere. På Facebook-arrangementet står det «NO MORE IKEA-PAINTINGS». I tillegg til markeder, har de også workshops og quiz for både kunstnere og folk som vil lære seg å lage ulike typer kunst.

– Motivasjonen bak dagens marked er rett og slett at vi ønsker å hjelpe de lokale kunstnerne. For rundt fem eller seks år siden fant vi ut at vi burde ha markeder oftere enn kun til jul, så nå har vi fire markeder i året, sier daglid leder ved Blank Space Elizabeth Ramsey.


Daglig leder Elizabeth Ramsey stilte også ut med kunst, blant annet øredobber. Foto: Regine Lund Kristensen 

Elizabeth Ramsey forteller at da de startet med markedene måtte de som oftest nå ut til kunstnerne selv, men nå har kunstnerne begynt å nå ut til dem, med en gang de slipper datoen for neste marked.

Synes det er viktig

Blant kunstnerne er frilansillustratør Martine Falkeid Kommedal. Hun er nyutdannet illustratør, så nå er hun tatovørlærling hos Element Tattoo.

– Jeg har stilt ut i to, kanskje tre år nå. Dette er andre gangen med Blank Space, første gangen jeg stilte ut med Blank Space var rett før jul, sier Falkeid Kommedal.

Hun synes det er veldig bra og viktig at Blank Space gir dem et slikt sted.

– Det er så viktig å få vist seg fram, og her er det mange ulike aktører. Da er det åpent for at det ikke kun er de som liker smykker eller malerier som kommer. Besøkende kan få utvidet horisonten sin og vi får vist til flere, sier Falkeid Kommedal.

Valgte Norge over England

En annen av kunstnerne er Kai Boardman. Han flyttet til Norge for ett og et halvt år siden. Han har tegnet og lagd illustrasjoner i over 20 år, men i dag er første gangen han faktisk stiller ut. 

– Det var en stor blanding som gjorde at jeg begynte å selge kunsten min. Koronaviruset hjalp veldig på avgjørelsen. Da Norge stengte ned i 2020 bodde jeg i Ringebu en måned, etter avsluttet sesong på Kvitfjell, der jeg jobbet som bartender. Jeg hadde ikke jobb og da ble det mye tid til tegning, sier han mens han viser frem sine unike «sketches». Disse finnes det kun én av hver av.

Han sier han ønsket å gå ut av egen komfortsone. Fram til nedstengningen hadde han kun jobbet som bartender, og det var på tide å gjøre noe mer ut av kunsten.

– Det var på tide, jeg elsker jo virkelig det jeg driver med. Så da nestengningen kom startet jeg opp Alt.Ko. Etter en måned med nedstenging dro jeg tilbake til England, men bestemte meg raskt for at jeg måtte bo i Norge, da jeg så forskjellene på de to landene tydeligere enn før.

Emneord: