Vålerenga hentet inn en del av tapet mot Stavanger Oilers, men måtte til slutt se seg slått på hjemmebane. Foto: Mathias Revheim-Rafaelsen

Stavanger Oilers med seriegull etter borteseier mot Vålerenga

Stavanger Oilers tok seriegull på Jordal Amfi. Vålerenga Hockey kriget til siste slutt, men måtte se seg slått 4-6 av guttene fra oljebyen.
Tirsdag, 1 mars, 2022 - 21:49

Stavanger Oilers sikret seriegullet på Jordal Amfi tirsdag i rivaloppgjøret mot Vålerenga.

Det var et stort poengmessig gap opp til Stavanger Oilers for Vålerenga sin del før kveldens oppgjør. Oilers med 93 poeng mot Vålerengas sine 69 poeng. Forskjellen poengmessig ble også synlig på isen i hovedstaden, og gjestene fra Stavanger sikret til slutt seriegullet i Fjordkraft-ligaen.

Sjokkerte VIF fra start

Da dommeren droppet pucket, var det tydelig at Vålerenga var sultne på seier.

Etter bare fem sekunder hadde hjemmelaget en kjempesjanse. Stavanger Oilers tok likevel med seg pucken over på Vålerengas side, men på veien ble det straffe til bortelaget etter bare 25 sekunder spilt. Straffen ble resultatløs for Oilers-spiller Christoffer Karlsen.

Stavanger Oilers holdt et hardt grep om kampens første omgang. Mathias Revheim-Rafaelsen

Allerede i 3. minutt minte Oilers Jordal Amfi på hvorfor de topper tabellen. Etter en pen piruett rundt mål ble det scoring for Stavanger-spiller Anders Tangen Henriksen.

Ikke lenge etter, i 9. minutt, ble det folksomt rundt Vålerengas mål. Da haugen av spillere løste seg opp, fikk Stavanger Oilers amerikanske Steve Whitney lurt inn pucken, og økte forspranget.

I det 18. minutt forsvant skøytene under to av Vålerengas spillere, noe som åpnet midten av banen for Stavanger Oilers-spiller Christoffer Kalrsen. Han lot ikke muligheten unnslippe, og satte Stavangers tredje mål.

Det var godt med folk på Jordal Amfi da Vålerenga tok imot Stavanger Oilers. Mathias Revheim-Rafaelsen

Oilers kontrollerte i det store og hele kampens første omgang, foruten en fire-fem Vålerenga-sjanser på rappen mot slutten, som fikk supporterklubben Førsterekka på beina.

Vålerengas supporterklubb Førsterekka var med på å lage god stemning fra start. Det så ikke ut til å bremse Stavanger Oilers, som allerede i oppvarmingen viste hvilken seierssult de hadde.

Vålerenga hentet inn noe av tapet mot Stavanger Oilers, men måtte se seg slått 4-6. Mathias Revheim-Rafaelsen

Trives på tabelltopp

Stavanger Oilers-supporter Øystein Aspelund måtte ikke lete lenge etter ordene da Journalen spurte han hva han synes om kampens første omgang.

– Det er lett å svare – det går veldig bra foreløpig. Det har vært en god periode for oss. Vi er påskrudde, som man sier. Vålerenga var ikke helt med fra start, mener Aspelund.

Stavanger Oilers-tilhenger Øystein Asoelund koste seg stort på kamp mot Vålerenga på Jordal Amfi. Mathias Revheim-Rafaelsen

Han sier det føles godt å ligge øverst på tabellen, selv om man aldri kan være helt komfortabel.

– Det er spennende, og alltid kjekt med litt konkurranse, sier Aspelund.

Kom for å støtte rival

– Dette går feil vei.

Det konstaterer hockey-pappa Sverre Øio i pausen etter første omgang. Han hadde tatt turen til Jordal Amfi for å overvære storkampen.

Med seg hadde han Lilja (10) og Thomas (5), som begge er aktive hockey-spillere.

– Vi heier egentlig på Grüner, men i kveld er vi med Vålerenga, forteller Øio.

Hockey-pappa Sverre Øio, sammen med Thomas (5) og Lilja (10), heiet frem Vålerenga under kampen mot Stavanger Oilers. Mathias Revheim-Rafaelsen

Han har ingen problemer med å støtte konkurrenten når de tar imot Stavanger Oilers. Lilja, som selv spiller på Grüner, måtte derimot svelge noen kameler.

– Lilja skal jo spille mot Vålerenga snart, så hun synes det er hakket verre, sier Sverre Øio.