Foto: Bridget Samuels, https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0/

På vei mot rekordsesong

Mats Zuccarello har allerede overgått sin tidligere poengrekord i NHL på en sesong.
Mandag, 28 mars, 2022 - 12:17

Natt til mandag bidro Mats Zuccarello med tre målgivende pasninger under Minnesota Wilds 3-2 seier over ligaleder Colorado Avalanche. Dette gjør at nordmannen nå ligger på hele 67 målpoeng, med 18 kamper igjen å spille denne sesongen. Dette slår hans tidligere poengrekord hvor han noterte seg for 61 poeng under 15-16 sesongen for New york Rangers. 

Michael Russo, som dekker Minnesota Wild for the Athletic, legger ikke skjul på Zuccarellos viktighet for klubben.

– Han er sannsynligvis inne i sin beste sesong. Han har vært helt utrolig fra første sekund. Han er den beste i ligaen når det kommer til pasningsspillet, sier Russo til TV 2.

Nordmannen selv er fornøyd med uttellingen så langt denne sesongen, men understreker at lagets prestasjon er det viktigste.

– Det er alltid hyggelig å bidra, selvfølgelig. Jeg tenker ikke egentlig så mye på det, for jeg er blitt litt for gammel til å tenke på det nå. Det viktigste er at vi vinner. Nå ligger vi på sluttspillplass, og det er det vi spiller for. Men det er selvfølgelig alltid kult å føle at man har noe å bidra med, sier Zuccarello til NTB.

Flere Wild supportere har påpekt at keeperplassen i Minnesota måtte forsterkes for å kunne konkurrere om Stanley cupen. Dette gjorde Wild nylig ved å hente inn keeperveteran Marc Andre Fleury, som har vunnet Stanley cupene hele tre ganger. 

– Det er alltid bra å få inn litt nytt blod i laget. Samtidig kan alt skje fremover. Det er bare gode lag man møter i et sluttspill, men aller først må vi komme oss dit, konkluderer Zuccarello til TV2.